Európában a portugál nemzeti tizenegy az egyetlen, amely 100% -os selejtezős mérleggel kvalifikálta magát a nyári kontinensviadalra. Roberto Martinez legénysége, így a katari világbajnokság óta veretlen (Marokkó En-Nesyri találatával szomorította a negyeddöntőben a luzitánokat), így 11 meccses győzelmi sorozattal büszkélkedhetnek. Csütörtökön Guimaraesben egy könnyed 5-2 -es győzelmet arattak felkészülési meccsen a svédekkel szemben Fernandesék. A remek az, hogy a portugálok ezeket a barátságos meccseket is komolyan veszik és rendre behúzzák a találkozókat.

Kedden a szlovén fővárosba, Ljubljanába hivatalosak a Stožice Stadionba a bordó-zöldek, akiknél újra a siker van célkeresztbe helyezve.

A Matjazz Kek által újra nagy tornára jutó szlovénok (2000 -ben voltak Eb-én utoljára) csütörtökön Máltán csak egy keserves 2-2 -es remire voltak képesek, majdnem megégtek Seskóék, űm a Lipcse támadója a 81. percben megmentette a szégyentől a dél-nyugati szomszédunkat.

Ezeket után váltani a máltai szintről a portugálok szélvészgyors támadójátékára nem lesz egyszerű a védekezést tekintve.

A szlovénok januárban nyertek még az USA ellen 1-0 -ra, az Európa-bajnokság előtt pedig még játszanak az örményekkel és a bolgárokkal, tehát kijelenthető ennél nagyobb erőpróba nem vár rájuk a tavasszal, mint kedden.

Úgy vélem ez a jelenlegi luzitán tizenegy nagyon sokra hivatott és beszélhetünk itt felkészülési meccsről, a portugálok ezeket a kilencven perceket is rendre komolyan veszik, aminek az eredményben is látszatja kell, hogy legyen a lefújás pillanatában.

Tippem: 1-3.

Szlovénia - Portugália: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp