Feszített tempóban halad tovább az ATP1000-es Miami torna. A tegnapi sűrű napot követően ma is játszanak így sok pihenőidő nem maradt. A legjobb 16-ba kerülés a cél Marozsán Fábián és Alexei Popyrinnek a délelőtti összecsapáson.

Két vékony és hórihorgas játékos küzdelmeit láthatjuk. Ráadásul a fiatal generációt képviselik különösen igaz ez hazánk éljátékosára.

A szezon elején a betegsége okán Fábi nem volt csúcsformában saját bevallása szerint is. Így nem úgy alakult ezáltal a felkészülés,mint szerette volna. Azonban látszott akkor is,hogy nincs nagy baj,mert egy-egy momentumból is leszűrhető volt,hogy a teniszével nincs gond. Fokozatosan javult a játéka. Múlt héten Indian Wellsben ezt meg is mutatta. Remekül játszott sok kivetnivalót nem találhattunk a játékában. Alcaraz most túl nagy falatnak bizonyult akit egyrészt hajtott a visszavágás,másrészt felkészültek belőle Ferreroék. Plusz nem elhanyagolható tény,hogy a világ legjobbjait is verte azon a héten a spanyol. Szerencsére Marozsán ott folytatta ahol abbahagyta. Két meccs és két fantasztikus produkcióval örvendeztetett meg minket. Kovacevic ellen sokat rontott még,de a Rune felett aratott diadalnál szinte tökéletesen játszott. Nehéz lenne ettől jobb játékot letenni az asztalra. Rengeteg nyerőt ütött és alig hibázott az egész összecsapáson. Gyors pontos tenyeresei mellett a rövidítései is jó helyre és jó ütemben érkeztek.

Az ausztrál ettől függetlenül veszélyes ellenfél lesz és várhatóan ilyen tökéletes játékot nem látunk,de így is hoznia kell Marozsánnak ezt a meccset.

Popyrin is kétszer két játszmában jutott el idáig,de az első körös meccset erőpróbának sem nevezném tekintve az argentin kemény pályás múltját. Alexei is szinte 100%-os teniszt tett le az asztalra tegnap és meglepetésre legyőzte Leheckát aki nem játszott rosszul. A cseh veresége ellenére is lebreakelte Popyrint így Fábinak is lesz esélye az adogatás lopáshoz.Mindkét játékos nagy skalpot gyűjtött be és kétlem,hogy a legjobbjukhoz közelivel rukkolna elő bármelyikük is. Így az átlagos teniszüket elemezve is egyértelműen Marozsán játéka a jobb.

Popyrin, Alexei - Marozsan, Fabian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp