Laikus szemmel nézve joggal gondolhatják a fotbalt csak hébe-hóba néző a magyar válogatott körüli hype miatt TV elé szegezödő szurkolók, hogy a soron következő, Koszovó mérkőzés esélyei egyértelmeűek, és a 13 mérkőzés óta veretlen magyar válogatott egy könnyű győzelemre számíthat.

Egyáltalán nem gondolnám így, hiszen a mérkőzés tét nélkülisége miatt ez az utolsó lehetőség Marco Rossi számára, hogy a nyári EB-t megelőző két barátságos meccs előtt komolyabb kisérletezésbe kezdjen, ugyanis júniusban lesz még két mérkőzés, azok úgy mond a főpróbák lesznek és a finomhangoláson lesz a hangsúly, de a mai találkozón több új játékost, új elemeket is kipróbálhat. Ez a koszovói csapat tökéletes felkészülés lehet a Svájc elleni EB csoportmeccsre, hiszen az alaptaktikája a két válogatottnak egy és ugyanaz.

Koszovó egy a magyarokhoz hasonló beosztású csoportban szerepelt az EB selejtezők során, amelynél ha a megszerzett pozicióját nézzük elkönyvelhetjük, hogy tipikus nemzetek ligája D csoportjába való csapat, ugyanakkor az eredményeik teljesen mást sugalnak. 10 mérkőzésen sikerült összehozniuk 2 győzelmet (Andorra és Izrael ellen), emelett kiharcoltak 5 döntetlent, ezek között olyan neves ellenfelekkel, mint Izrael vagy Svájc.

Koszovó szerzett 2 gólt hazai pályán és 1 gólt idegenben Svájc ellen, amennyiben Marco Rossi valóban kisérletezésre próbálja felhasználni a mai mérkőzést, akár a magas letámadást fogja előnyben részesíteni egy összeszokottság hiányában pályára lépő hátvédsor meginoghat a ma esti találkozón. Elől pedig megvan a kvalitás, Sallai-Varga-Szoboszlai hármas biztos lesz egyazon időben fent a pályán, a magyar gól szinte már kötelező minden mérkőzésen, különösképp hazai pályán, 50-60 ezer néző előtt a Puskásban. Nem a legbiztosabb tippem, ezért a téttel is óvatosan bánok, ugyanakkor ebben az ingerszegény válogatott szünetben ez az a párharc, ahol látok némi értéket. Tippem mindkét csapat szerez gólt.

Magyarország - Kosovo: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp