A legjobb 16 között egy "oroszos" presztízs összecsapásra kerül sor Alexander Zverev és Karen Khacsanov között. Sokszor találkoztak már,de az elmúlt három évben furcsa módon egyszer sem.

Kicsit alacsonyabb oddsra számítottam a német esetében,de ennyi baj legyen.

Zverev formája olykor ingadozó,de abban biztosak lehetünk,hogy egy félig honfitárs elleni viadalon nem fogja feladni még vesztett helyzetben se,de ne szaladjunk ennyire előre. Ha a mexikói kalandokat kivesszük a képletből oka nem lehet panaszra. Hiszen az Ausztrál Openen Medvedevtől kapott ki az elődöntőbe és csak Alcaraztól a negyeddöntőbe két hete Indian Wellsben. Erre a Miami tornára szerintem nagyon fókuszáltan érkezett. Az első mérkőzése papíron nehéznek ígérkezett Auger Aliassime személyében. A kanadai formán kívül van az tény,de a német nagyon fegyelmezetten játszott. Break labdája sem volt Felixnek az egész találkozón. A szervái mögött érinthetetlennek bizonyult. A 32 között Eubanks egyedi stílusa okozott fejtörést azért bőven. Az első szettért adogatott is az amerikai,de Zverev tudott váltani és visszajött a szettbe és ez fordulópontnak bizonyult a meccs egészét tekintve is. Sokszor frusztráltnak tűnt,de a második szettre megnyugodott és rendezte sorait. Egyetlen egy ki nem kényszerített hibát ütött a második felvonásban ami elég impozáns adat.

Khacsanov nem igazán találja a formáját a dohai torna győzelem ellenére. Előtte és utána sem ment és megy neki a játék. Az,hogy Dubaiban kikapott Leheckától még belefér bár nem a mentális erejéről tanúskodik. Az viszont,hogy Seyboth Wildtól kikapott Indian Wellsben az első körben,azt már nehéz lenne kimagyarázni. Tény,hogy a brazil élete formájában van,de ez akkor sem indok. Nem is játszott jól az orosz. Ami elkeserítő,hogy tulajdonképp esélye se volt. Itt Miamiban Djere ellen kezdett és bár szépen mutat,hogy 2-0 nyert,de sajnos itt sem elhanyagolható tény,hogy megint nem ment a játék neki. Ezt mutatja a statisztika is. Az elmúlt egy hónapban a 32 között Cerundulo ellen játszott végre jól,de majd három órát töltött a pályán.

A mutatott játék és forma is Zverev felé billenti a mérleg nyelvét.

Zverev, Alexander - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp