A 2024-es PDC Premier League Darts sorozat kilencedik állomásán egy ütős párharccal kezdődik az este. Luke Humphries és Luke Littler küzd a továbbjutásért. Littler az előző Premier Liga meccsén az első körben kikapott, emiatt nem is volt igazán boldog. Nyolc helyszín, nyolc próbálkozás, de a fiatalabbik Luke még egy állomáson sem tudott végső győztes lenni, annak ellenére sem, hogy ezeken a mini tornákon csak három mérkőzést kell megnyerni.

Az idősebbik Luke épp Littlerrel ellentétben sorozatban a 3. állomáson nyert, és arra készül, hogy a belfast-i állomáson is ünnepeljen. Humphries remek formában dobál, csak azért nem nevezhetjük tökéletesnek ezt a naptári évet, mert a UK Openen Dimitri van den Bergh legyőzte az angol játékost.

Littler és Humphries az 5. egymás elleni meccsen találkozik. Az elsőt, a vb döntőt Humphries megnyerte, azóta 3 egymás elleni meccsüket Littler húzta be. Motivációja mindkét félnek van, leginkább az, hogy mindkettő le akarja győzni a másikat.

Rövid meccs, nagyon pörgős összecsapások. Gerwen nyilatkozta, hogy ebben a mezőnyben bárki bármikor bárkit megverhet, és ugyanez igaz fordítva is. Littler győzelmének szorzója 2.30, az 1,5 leges hendikep szorzója valamivel alacsonyabb. Két legekre játszott összecsapásuk dőlt el döntő legben, a tippemmel azt szeretném elérni, hogy ha döntő legre kerül sor újra, az már a tippet ne befolyásolja. Csábító a 2.30-as szorzó, de Littleren látszott egy-két összecsapásán a frusztráció, az utolsó Smith elleni meccsén sem hitt magában a meccs végére. Humphries pedig tele van önbizalommal, és ha döntő legre kerülne sor, 5-5-nél már talán inkább Humphriest mondanám, de ott már fogadást nem mernék kötni.

Humphries, Luke - Littler, Luke: Kör hendikeppel - Hendikep tipp