A német jégkorong-bajnokság, a DEL a rájátszás kellős közepén tart. A negyeddöntők egyik párosítása a Schwenninger Wild Wings és a Straubing Tigers között zajlik, és jelenleg 2-3-ra áll. A Straubing győzelme csütörtökön továbbjutást ér, ha a Schwenninger nyer, akkor jön majd a 4., minden eldöntő ütközet. A párharc nyertesére az Eisbaren vár.

A Schwenninger Wild Wings nyakán ott a hurok, a Straubing előnye, hogy vereségnél még nem száll el a remény a továbbjutásra, hisz hazai pályán játszik a 7. meccsen. Ha lesz 7. meccs.

Közel azonos erősségű csapatok, és az dönthet egy ilyen meccsen, hogy melyik akarja igazán a győzelmet.

A Straubing utolsó 10 idegenben játszott meccséből (alapszakasz+rájátszás) 7-et elveszített. A Wild Wings 10-ből hatot megnyert hazai jégen.

A szorzók is azt jelzik, hogy háromesélyes találkozó. A tippem ellen szól, hogy a Schweninger csapata picit jobban áll egészségügyileg, de ha Olimb visszatér a hazaiak első sorába, és nem kell két utánpótlás korú játékost felhozni a 4. sorba, akkor ez kiegyenlítődhet. Olimb, Larkin, európai szinten sokat megélt játékosok, nem fogják elengedni ezt a párharcot.

Amikor legutóbb a Schwenninger otthon 5-1-re kikapott, a kezdő kapus Ericksson 17 lövésből 12-őt védett mindössze, így nem volt az sem meglepő, hogy jött a csere. A váltótársa 100%-on védett, de csak három lövést kapott egy egész harmad során, a Tigers csak az előnyét őrizte. Nem volt reális az extrém alacsony 70%, előző hazai meccsén 31 lövésből fogott meg 30-at a svéd kapus.

Ez a párharc döntő meccset kíván, mivel a Tigers idegenben kevésbé erős, hazai győzelmet tippelek.

Schwenninger Wild Wings - Straubing Tigers: Döntetlen esetén a tét visszajár - Rendes játékidő - Mérkőzés tipp