A döntőbe jutás már a tét Miamiban a női versenyszámban. Swiateket Alexandrova már elkatarította az útból, így a most versenyben lévőknek megvan a lehetőségük, hogy nagyot akasszanak.

Erre a kazah színeket képviselő Rybakinának van a legnagyobb esélye a papírforma alapján, 4. világranglistájával nagy favorit, az ellenfele Azarenka a szülése után feltudta venni a kesztyűt, de korántsem érte el az a szintet, mint előtte, a 32. világranglistájával jelenleg harmadik esélyes, de amit ezen a héten csinált az is emberfeletti őt nézve.

A másik ágon Alexandrova a Swiatek búcsúztató 16. világranglistájával a hazaiak kedvencével Collinsal mérkőzik (53. a világranglistán).

Visszatérve Rybakina és Azarenka meccséhez. Eddig háromszor találkoztak egymással és rendre a kazah-orosz győzedelmeskedett, kétszer két szettben, legutóbb egy első szett elvesztése után adta fel Azarenka a küzdelmeket.

Rybakinának a torna folyamán volt három db három szettes meccse is. A dán Tauson és Townsend ellen is alaposan meg kellett küzdenie és döntő szett 6:4 -el ment tovább. Keyst megoldotta két szettben, de Sakkari ellen újabb döntő szettre kényszerült, de azt is a megszokott 6:4 -el bfejezte végül.

Rybakina lehetne fáradt is, de szerintem ez a harci kedvet, a mentális fittségét mutatja, hogy rendre kitudott jönni a találkozóiból, döcögés ellenére is győztesen. Azarenka szép hetet produkált, de azt a pluszt nem érzem a játékában, amivel egy elődöntőt vagy döntőt belehetne húzni, Rybakinában van meg jelenleg az X faktor, ami tornagyőzelmeket hordoz magában.

Rybakina, Elena - Azarenka, Victoria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp