Fejér vármegyei rangadóval kezdődik a forduló péntek este a magyar NB1-ben. A felcsúti Puskás Akadémia a MOL Fehérvárt fogadja a Pancho Arénában. A két együttes között hat pont van a székesfehérváriak javára, mégis favoritnak tartják a Puskás Akadémiát.

A hazai győzelem 1,68, a Fehérvár győzelmére 4.50-es oddsot kapunk. Csábítónak számít ez a szorzó, mert a Puskás Akadémia nem játszik jól ebben az idényben. Ez a Fehérvár csapatára is igaz, hullámzó játéka van. Időszakonként változik, sorozatos győzelmek, aztán vereség hullám. Ezt a KTE ellen sikerült megtörni, de jött a szünet.

A MOL Fehérvár ebben a 2023-2024-es szezonban 2-2-őt játszott Felcsúton, otthon 3-1-re nyert. Mindkét együttes elveszített egy támadót, Gruber és Kodro eligazolt Felcsútról és Fehérvárról.

A Puskás Akadémia 3 mérkőzést nyert meg hazai pályán az idényben, ami nem számít jónak. 12-ből csak három győzelem, csak a két a kieső és a ZTE rendelkezik rosszabb hazai pályás mutatóval.

Fehérváron stabilnak számító csapatot építettek, a magyar játékosok közül sokan válogatott játékosok. Gergényi is biztos helyet kapna egy magyar liga-válogatottban, jó felfogású fizikális játékos. Besére is, Csongvaira is elmondható, Spandler pedig a Puskás Akadémiától igazolt át, ő értékes tagja lehet a védelemnek, és képes lehet olyan információkat szolgáltatni Colleyékról, melyek jól jönnek este.

A Fehérvár az előző 2-3 szezonban sem a bajnoki címért volt harcban, de a két együttes előző 15 mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a Felcsút egynél több góllal. Ahogy a Ferencvárosnak nem megy a foci a Puskás ellen, a Puskásnak a Fehérvár ellen nem megy.

Nem gördülékeny a felcsútiak játéka, ezért egy döntetlenre fogadnék, de erősebb tipp a Fehérvár+1 AH. Ha betalál a Fehérvár, már csak akkor veszítek, ha Leviék minimum 3 gólt szereznek, de ez Csongvaiék ellen nagy feladat.

Puskás Akadémia - MOL Fehérvár: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp