A Las Palmas a 30. fordulóban Barcelonába látogat. A válogatott meccsek utáni folytatást egy rossz időszak előzte meg, a fáradó Las Palmas zsinórban öt nyeretlen bajnokit játszott, az utolsó fordulóban az Atleticótól kapott ki 5-0 arányban.

A szünet jól jött ennek a csapatnak, de a rosszabb hetek ellenére sem kell aggódniuk, mert 37 pontot már összegyűjtöttek. A Cádízt 12 ponttal előzik meg, a kiesés nem reális veszély.

A Barcelonának sokszor okoz gondot az újrakezdés, mert sok játékos szerepel a válogatottakban. A bajnoki meccsek is fontosak, de a Bajnokok Ligája élvez elsőbbséget. Akinek sérülése van, aki nagyobb terhelést kapott, Xavi nem fogja kockáztatni a játékát. Fermin, Fort, Cubarsi, Yamal alapemberek lett, ha Lewandowski is pihenőt kap, még Guiu is játszhat. Gavi és Pedri is felépül valamikor, a Barcelona jövője játszik a jelenben. (Xavi ezen a meccsen eltiltott lesz, az előző fordulóban kapott piros lapja miatt)

Azt tippelem erre a mérkőzésre, hogy a Las Palmas bátrabb focit fog játszani. A rövid passzos játéka ennek a csapatnak sokszor meddő, nagyon magas labdabirtoklási arány, ehhez pedig nagyon alacsony lövésszám párosul. Amikor emeltek a lövések számán, akkor kezdtek el meccseket nyerni.

Nagyon számítok arra, hogy Munir és Sandro sokkal nagyobb lendülettel veti bele magát ebbe a meccsbe. Két korábbi Barcelona játékos, extra motivációra nincs szükségük. A Barcelona védekező szekciójában sok a sérülés, Baldé és Koundé sérült, Araujo szintén nem egészséges, és ő belső védőként, jobb oldali védőként is játszik. Christensenre is ugyanez mondható el.

A Las Palmas volt extra ideje felkészülni, volt ideje az edzőknek felkészülni, a játékosok is tartottak egy kis szünetet. Motiváltabb Las Palmast várok, mint amilyet láttunk a szünet előtt, megpróbálkozom egy a Las Palmas betalál tippel az esti összecsapásukra.

FC Barcelona - UD Las Palmas: UD Las Palmas által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp