Vasárnap rendezik a Miami 1000-es torna fináléját. A két résztvevő Grigor Dimitrov és Jannik Sinner lesz. A bolgárnak eddig még soha nem sikerült legyőznie az olaszt és most se sok esélyt látok erre.

Mindenképp meglepetés Dimitrov szereplése, na nem mintha nem lenne egy kiváló játékos,de az elmúlt két hónap nem erről szólt. Rosszul nem játszott,de a színvonal egy kicsit visszaesett ahhoz képest amit láttunk tőle az említett időszakot megelőzően. Az első fordulóban már remekül játszott Tabilo ellen,de így is rengeteg energiáját felemésztette.Három két és fél órás meccset is sikerült összeszednie. Ráadásul az egyik az elődöntő volt amit nagy küzdelemben megnyert,de milyen áron. Tény,hogy minden meccsén jól játszott és nem a vetélytársak hibáiból élt. Azonban már ő is 32 éves és fiatalabb nem lesz.

Akik kételkedtek az olaszba,hogy megingott azokra gyorsan rácáfolt. Az,hogy Indian Wellsben kikapott csak annyit mutatott meg,hogy ő is emberből van. Az igaz,hogy a sorsolása az elődöntőig egyszerű volt. Megfigyelhető,hogy akiktől jobban tartott,sokkal fókuszáltabban lépett pályára Sinner. Ezért hiába dadogott a játéka például O’Conell ellen a találkozó hajnalán,így is sima lett a vége. Az orosz medvével szemben mindenki nagy csatára számított,de elmaradt. Több tényező is hozzájárult. Egyrészt Jannik szinte hiba nélkül játszott,addig Medvedev messze tudása alatt teljesített.

Minden összecsapáson nem tud szinte tökéletesen játszani a bolgár ez garantált A két játékos közepes és az extra teljesítménye között pedig hatalmas űr tátong. Így Dimitrov esetében csak egy opció van a sikerre.

A stabilitás és a kiegyensúlyozottság fog dönteni a találkozón ezért a trófeát szerintem egyértelmű,hogy Sinner emelheti fel.

Dimitrov, Grigor - Sinner, Jannik: Játék hendikeppel - Hendikep tipp