A vasárnapi meccs kínálat nagyon erős, egymást érik a rangadók, derbik. A Bayern-Dortmund hiányozna még szombatról a teljes képhez. A Ligue 1 két meghatározó csapata, az Olympique Marseille és a PSG vasárnap este a Stadé Velodramban csap össze. Bízzunk abban, hogy tényleg így lesz, mert a Marseille szurkolótábora gyakran tesz arról, hogy a meccseiket ne sikerüljön a megadott időpontban összehozni.

A tabellán a hazai együttes 39 ponttal a hetedik. A gólkülönbsége +12, a 40-28-as gólarány azt jelzi, hogy nem játszik igazán góldús meccseket. A Marseille a BL-indulás kiharcolásáért játszik, a 4. BL-selejtezőt jelentő pozíciótól 7 egysége van.

A Párizs 9 ponttal vezeti a tabellát a Brest előtt. Van több ilyen meglepetés csapat, akár a Paks, a Girona, a Brest, amely meglepően jól teljesít, de a PSG-nek nem okoz kellemetlen napokat. Mbappé egy bajnoki címmel ünnepelheti távozását, de a PSG-nek a közeljövőben a BL-ben is lesz feladata. A válogatott meccsek után erre a bajnokira 100%-osan nem készülhettek fel.

A Párizs védelméből hiányzik Skriniar Kimpembe és Marquinhos. Donnarumma előtt ez nem a legerősebb sora a csapatnak, Pereiráék sebezhetőbbek. Elöl Ramos és Dembélé mellett játszik Mbappé, ez a trió egy gólra mindig jó.

A Marseille-nek az őszi sima 4-0-ás vereség miatt is vissza kell vágni.

A mindkét csapat lő gólt tippet választom, mert a hazai pálya, a hazai szurkolók jelenthetnek egy hazai gólt. A Párizs abból nem szokott nagy ügyet csinálni, ha gólt kap, mert képesek többet lőni, mint az ellenfelek, és Mbappé meg Dembélé sem szeret védekezni.

Marseille - Paris SG: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp