A PDC European Tour jelenleg március 30 és április 1 között zajlik a németországi München városában. A Zenith Kulturhalle ad otthont az eseménynek, vasárnap pedig a legjobbak is tábla elé állnak.

Joe Cullen szombaton is játszott, a 2023-mas UK Open győztes Gildinget verte meg 6-2-es legaránnyal. Öt darab maximális köre volt, 10 140+ és 17 100+ volt a statisztikája Cullennek. A 45-ös százalékos kiszálló is kiváló. Cullen a világranglista 14. helyén áll, és egyike azoknak a játékosoknak, akik jól játszanak, és nagyon közel vannak ahhoz, hogy egyszer átszakad náluk a gát. Ahogy megtörtént Humphries-zal, vagy ahogy megtörtént korábban Claytonnal. Claytonnak voltak nagyon jó szezonjai, torna győzelmei, Premier Liga szereplés, de ezt követően visszaesett a játéka.

Clayton játékának hanyatlása egy sajnálatos életeseményhez köthető. Édesapja halála nagyon megviselte. Clayton dartsa, a koncentrációja,a fókusza elveszett. Rutinból játszik, hol jól, hol kevésbé jól. Nagyon kiszámíthatatlan lett a játéka, mert képes még 100 körüli átlagokra is, de ha nincs kedve, ha rosszabb napja van, akkor a 80-nal kezdődő átlagok is jellemzőek rá, a sok szektorhibával, dühösen elszórt nyilakkal.

Cullen már játszott egy találkozót, így belakta a színpadot, tudja, mire számíthat. Nála mindig az a kérdés, hogy a jó játéka mellé képes-e elhinni magáról, hogy nyerhet tornákat.

Ennek a találkozónak nincs igazi esélyese, nincs favoritja, de Cullen Gilding ellen megmutatta, hogy jó formában van, Clayton hektikussága miatt fogadok rá.

Clayton, Jonny - Cullen, Joe: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp