A Lillestrom egyértelműen győzelemmel indítaná a 2024-es szezont, miután őket a tabella első felébe várhatjuk, míg a Kristiansundot a kiesés elkerülésében lévő harcban nézhetjük majd idén. A két csapat között szerintem elég nagy különbség van, így egyértelműen a hazaira mennék rá.

A LSK hozza azt, amihez az elmúlt években hozzászokhattunk. Tavaly volt egy váratlan edzőcsere, mikor Geir Bakke átment a rivális Valerengához, míg az LSK-t átvette Eirik Bakke, akit pedig a télen a svéd Andreas Georgson váltott. Utóbbinak ez lesz az első menedzseri állása, azonban a rezumája így is elég hosszú (Malmö, Arsenal), így érdekes lesz mit szeretne majd a svéd az LSK élén játszatni.

Az első fordulónak sima ügynek kellene számukra lenni. Hazai pályán rendszeres erős az LSK az erős szurkolói támogatás miatt és kettő gólt kellene hozniuk. Amit nem tudunk, hogy Georgosn megbontja-e az utóbbi években használt 4-4-2-t, amit talán egyedül az LSK alkalmazott már csak az Elitserienben. Igazából több ismeretlen is van ebben az egyenletben, viszont ezt mindenképpen hozniuk kellene, elsősorban az ellenfél miatt.

Hol is kezdjük? A Kristiansund úgy jutott vissza az Eliteserienbe, hogy talán nem kellett volna nekik. A rájátszásban és az osztályozó során jött nekik a mák-faktor és bekerült egy olyan csapat a legmagasabb osztályba, amelynek a kerete egy OBOS középcsapat. Ezzel nagyjából ők is tisztában vannak és nem is sikerült megerősíteni a keretet a télen. A jelenlegi erősorrend 16. helyére tenném őket és számomra mindenképpen meglepetés lenne ha bennmaradnának. Főleg helyi játékosok vannak a keretben és többen csak elérték a 20-as éveiket. Megnézzük mire lesznek képesek, azonban hosszú távon ki kellene jönni a különbségeknek.

Lillestrøm - Kristiansund BK: Lillestrøm által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp