Nem is olyan régen még három TOP100 -as női versenyzőnk is volt a WTA ranglistán, Bondár Anna volt a zászlóvívő (50. volt a rangsorban) utána pedig Udvardy a 76. helyével, Gálfi dalma a 79. karrier csúcsot jelentő hellyel következett. Egy év elteltével azonban sajnos jelentős lejtmenetbe fogtak a lányok, Bondár jelenleg is magyar no1., de a 112. helye sokkal gyengébb és a formája is jelentősen visszaesett, nem tudta a tavaly megszerzett pontokat megvédeni, láthatóan a nyomás nem tett jót neki, és az sem, hogy kihagyások is hátráltatták.

A múlt héten az 1864 méter magasan fekvő meikói városban San Luis Potosiban versenyzett, ahol az első fordulóban éppen a mostani rivális két gyermekes német anyukát Tatjana Mariat verte nagy csatában 0:6,7:6,7:5 arányban, ám a második fellépésére elfogyott és az angol Jones ellen ugyancsak három felvonás után megadta magát.

Mondhatnánk, de jó, jön újra Maria, ám a német anyának ez az egyik kedvenc tornája. Itt még magasabban, a tengerszint feletti 2625 méteren ütögetnek, ami nagyon passzol a játék stílusához.

Maria tavaly és tavalyelőtt is megnyerte ezt a kolumbiai fővárosban rendezett tornát, ami önmagában jelzi mennyire megy neki itt.

Egymás elleni mérlegben 2-2 -re állnak. Marianál ez a torna privilégiumot élvez, a múlt hét után meg pláne szeretne revansot venni a magyar lányon, aki messze van a legjobbjától.

Marianak kis túlzással" ez már hazai pálya, hiszen rendre győzni jár Bogotába, szerintem most sem az első körben búcsúznak a kétszeres bajnok, cmvédőtől a szurkolók.

Bondar, Anna - Maria, Tatjana: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp