Az eddigi szezonja nem úgy alakult a kolozsvári CFR-nek, ahogy szezon elején elképzelték. A FCSB első számú kihívójaként voltak megemlítve, még a play off kör első köre után is a bukaresti csapat nem a Rapiddal vagy a krajovai U-val foglalkozott, hanem a 4. helyen álló CFR-vel. A téli szünet előtt elé volt minden készítve az edzőcserére, viszont az utolsó meccsükön a városi rivális U ellen hoztak egy 4-0ás győzelmet, így nem tudták lapátra tenni az edzőt, megcsinálták vele a téli felkészülést, majd az első vereség után, idegenben a Botosani ellen, rögtön ki is rúgták és jött az új edző Adrian Mutu személyében. A csapatvezetés hibát hibára halmozott ebben a döntésben. A hétvégén csak egy ikszet tudtak kiharcolni a Sepsi OSK otthonában, FCSB nyert Konstancán, ezzel pedig már 10 pont a bukaresti csapat előnye, ki lehet jelenteni, hogy a bajnoki versenyfutásból kiszálltak, maradt számukra a kupa.

Ellenfelük a másodosztályban szereplő, play off-ot helyet kiharcoló de feljutási joggal nem bíró vajdahunyadi Corvinul. Az erdélyi kiscsapat két éve még a harmadosztályban játszott, idén először szerepelhetett hosszú idő után a második vonalban, ugyanakkor mivel a csapat a város kezében van a jelenlegi román szabályok szerint nem harcolhatja ki a feljutást az első ligába. Egy massziv kiscsapatról beszélhetünk, aki az eredményeit a jó védekezésével tudta elérni, ugyanakkor most a kupában a CFR ellen más lesz a történet.

A kolozsváriaknak egyetlen reális céljuk maradt idénre, a kupa megnyerése. Erre minden esélyük megvan, hiszen a legjobb 8 között csak egy ellenfél van a bajnokság első 6 helyezettje közül, a többi mind play-outos ellenfél, ehhez viszont mindenképp győzniük kell a másodosztályú ellenfelükkel szemben. Vendégekre teszem a tippem.

CS Corvinul Hunedoara - CFR Cluj: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp