A héten hivatalosan is megkezdődött a salakszezon. A lányok egyik fele Bogotában veszi fel a kesztyűt. A hazaiak kedvence Maria Camila Osorio és Marina Stakusic csapnak össze az első fordulóban.

A kolumbiai lányra ha egy kicsit jobb formában lenne garantáltan alacsony és egyben értékelhetetlen szorzót kapnánk.

Az idei éve nem igazán alakul színpompásan a kis csaj számára. Az Ausztrál Open környékén jobb állapotban játszott. Persze teljesen szét nem esett és így temetni sem kell,mert egy-egy meccset nyer a tornákon,de ettől többre hivatott. Ez a torna kolumbiaiként az év egyik legfontosabb torna neki. Korábban bár bajnokként is ünnepelhették Osoirot. Eddigi rövid karrierje során a minimum a negyeddöntő jelentette a végállomást. Tavaly a bomba formában lévő Pigossi állította meg. Biztos családtagok,ismerősök is jelen lesznek a viadalon. Az ő felfogásában a Garros után ez lehet a csúcspont a szezonban. Ezért itt mindent belead és ahogy az évek igazolják,nem teher neki a honi közönség. Nőknél sokszor kár is formáról beszélni,mert az adott napi érzések és a hangulat többet nyom a latban. E találkozó kapcsán hatványozott igaznak gondolom jelen körülmények között.

A kanadai lány(majdnem leszerbeztem) kétszázon kívülről érkezett és mindössze 19 éves. Eddigi csekély karrierjében,2022-ben specifikusan a salakot erőltette,de tavaly visszatért a kemény pályára. Olyannyira tette mindezt,hogy egy darab salakos meccset nem játszott a borításon 2023-ban. Így azzal,hogy a selejtezőből feljutott a főtáblára szerintem teljesítette az elvárásokat.

A tapasztalat,a közönség szeretete és az ebből fakadó motiváció olyan erőt adnak Caminak amivel győzni fog. A nap egyik legnagyobb meglepetése lenne ha nem nyerne.

Osorio, Camila - Stakusic, Marina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp