Rossz igy kezdeni a havi gurut, ahogy a tegnap sikerült nekem, stabil CFR győzelmet vártam, vendég odds 1.80ról a meccs kezdésére lejött 1.23-ig is, hogy aztán 11. percben szerzett piros lap az egész tippet tönkre vágja s nagy meglepetésre legyen egy 4-0 a másodosztályú csapat javára, na mindegy megyünk tovább s ma javítani próbálok.

Liverpool 67, Arsenal 65, Man City 64. Így megyünk neki az utolsó 9 fordulónak, a direkt meccsek a hétvégén lejártak a három bajnoki címre esélyes csapat között, most már nem nagyon van lehetőség botlásra, menni kell végig s törekedni a hátra lévő meccsek alatt a 100 százalékos teljesítményben.

Kockázat kerülő taktikát alkalmazott a hétvégi derbin mind Guardiola, mind Arteta, ez pedig meg is látszott a mérkőzésen, hiszen a labdabirtoklás hatalmas City főlényt hozott (72-28) ez helyzetek számában abszólut nem mutatkozott meg. A mérkőzés egyetlen nagy helyzete épp egy szöglet utáni fejesből adódott Aké előtt még az első félidő derekán, s ezzel le is tudhattuk a mérkőzés lényegi dolgait.

Az erre a mérkőzésre leadott tippem az Arsenal védelme miatt lesz. Messze a legjobb védelemmel rendelkeznek a bajnokságban, az engedett helyzetek minősége 20,4 "gól", ez a stat szinte 8-al, jobb mint a CItyé és szinte 15-el, mint a Liverpoolé. Ez a mérkőzés kontrol alatt tartásából adódik, legtöbb esetben az történik a pályán, amit Arteta kitalál/szeretne.

Szimpatikus csapat a Luton Town a legalacsonyabb költségvetésükkel, sok nagy csapat dolgát tudták megnehezíteni, de főképp tették ezt hazai pályán. Hazai pályán több helyzetet tudnak kialakítani, viszont ahol a nagy különbség van az a védekezésük, míg otthon "mindössze" 25,1 az engedett helyzetek száma, addig idegenben 37,5, ami jelentős különbség.

Az Arsenalnak kötelező hozni ezt a találkozót és tekintve az elkövetkező hetek sűrű menetrendjét tartalékolásra is szükség lesz, ez pedig úgy megvalósítható, ha nem kell fussanak az eredmény után a mérkőzésen. Tippem egy magabiztos Arsenal győzelem, kapott gól nélkül.

Arsenal - Luton Town: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp