Mindkét csapat magasabb polcra vágyik, mint ahol most elhelyezkedik. Igazi roncsderbire van kilátás, hiszen bár mindkét csapatnak volt már idén jobb meccse, legtöbb mérkőzésük nem úgy alakul, ahogy azt a vezetőedzőjük a mérkőzés elején elképzelte.

Láttam idén mindkét csapatot játszani jó pár alkalommal, a tippem igazából szól negyed részben a MU ellen érzett unszimpátiámból, míg háromnegyed részben pedig a két edző között gondolt minőségbeli különbség miatt.

Hétvégén a Brentford ellen már a MU pontvesztése mellett tettem le a voksom, a meccs képe úgy is alakult, ahogy elvártam, le lett dominálva Ten Haag csapata, Brentford pedig olyan számokat produkált, mint ezelőtt jó pár évvel egy negyedosztályú ellenfélel szemben az FA kupában. Ennek ellenére Mount góljával a 96. percben vezetést szerzett a MU, azt hittem gutát kapok, de szerencsére sikerült egy ikszet kiharcolnia a hazai Brentfrodnak, holott gólokkal kellett volna nyerjenek.

Chelseatől már láttam idén nagyon jól összerakott félidőket, mint például a City elleni mindkét bajnokijukon, vagy akár a Liverpool elleni ligakupa döntőben, az hogy potenciál van bennük az kétségtelen. Cole Palmer személyében egy olyan meghatározó, angol nevelésű játékost kaptak, aki hosszú távon meghatározó játékossá válhat egy bajnoki címért küzdő csapatban is.

Sérülésekkel mindkét csapat hadilábon állt az egész szezon során, jelenleg is több hiányzóval kell számolnia mindkét edzőnek, de a mai fotbalban, ahol a mérkőzés számok növekedő tendenciát mutatnak, ezt bele kell számolniuk a szezon tervezésében, hogy bizony lesznek időszakok, amikor akár egy fél kezdőnyi játékos a lelátóról kell nézze a találkozót, ez kifogás úgy érzem egyik félnél sem lehet.

Az elmúlt időszakban mutatott játék, megérzés alapján én hazai győzelmet várok ezen a találkozón, de maximum egy döntetlent tudok kinézni ebből a találkozóból, MU-t ma nem érzem, hogy három ponttal távozhatna a Stamford Bridgeről. DNB 1, tehát hazai győzelem esetén nyertes a tipp, döntetlen esetén PUSH.

Chelsea - Manchester United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp