Következik a második forduló az Eliteserienben és egyelőre azért több csapat esetében továbbra is sötétben tapogatózunk, azonban van pár jel arra, hogy kinek milyen lesz a szezonja. Nézzük meg az egyik pozitív és negatív csalódás találkozóját ebből a kőrből.

A két legnagyobb meglepetés talán a Haugesund és a Lillestrom meccsén történt az első fordulóban. Az, hogy a FKH tudott nyerni Skienben 2-1-re az Odd vendégeként, azért nem annyira meglepő. A középmezőnyben lévő csapatok között nincs nagy különbség és bizony ezen két csapat pontosan a középmezőnybe tartozik. Az újonnan kinevezett izlandi edző több U21-es játékost is bevetett, aminek eredménye a kiegyensúlyozatlan játék lesz számunkra ebben az évben. Miután van kirívóan gyenge csapat a bajnokságban, ezért valószínűleg nem lesznek problémáik a kieséssel, azonban konstans jó teljesítményt sem várok tőlük. Ez a csapat a jövőre épül, azonban ha ezt így meg tudják csinálni, akkor abból 2-3 szezonon belül kijöhet valami nagyon jó. Fizikálisan erős játékot játszik a csapat és ez bejöhet, mivel másoknak is sikerült ezzel már eredményt elérni.

A Lillestrom okozta a legnagyobb csalódást az első körben - ez teljesen biztos. Tömött lelától között sikerült kikapniuk a Kristiansund ellen, akik szintén több U21-es játszattak a meccsen. Óriási blama ez és el is bizonytalanodtam abban a tekintetben, hogy a menedzserként rutintalan Georgsson vajon jó edző lesz-e az LSK-nak. Ez a KBK elleni meccset simán kellett volna hozniuk, azonban hátul nagyon nem néztek ki jól. Most mehetnek pedig Haugesundbe, ahol azért a hazai csapat tradicionálisan jó.

Igazából első körben az 1X-re gondoltam, azonban annak a szorzója csak 1,5 körül mozog, így váltottam, több okból is.

(1) Az FKH Thorvaldssonnal szeretni fogja a letámadást és ez zavart okozott az LSK-nak az első meccsen is

(2) Az FKH kiszámíthatatlan lesz, de az első meccsen aratott győzelem lendületet adhat nekik

(3) A Lillestrom hazai pályán három gólt kapott a KBK-től és közel álltak akár a több bekapott gólhoz is. Kilátástalan játékuk rejt veszélyt magában idegenben is.

Haugesund - Lillestrøm: Haugesund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp