Már csak 6 forduló van hátra az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásából, ezért egyre inkább érdemes olyan csapatokkal foglalkoznunk, melyek számára van még tét 1-1 mérkőzésen. Ezen csapatok közül elsőként a 4. helyezett Debrecen csapatát veszem górcső alá, akik ma este a 6. helyezett MTK csapatát fogadják a Nagyerdei Stadionban. Mivel a sorsolások ( NB I. , MK ) szeszélye folytán Kisvárdaiként mind a két csapatot volt szerencsém egy héten belül látni, ezért számomra a mai találkozó végkimenetele nem kérdés. Sőt, az ázsiai hendikepet segítségül hívva én több gólos hazai győzelmet is bele tudok képzelni a mérkőzésbe.

Egy kisebb hullámvölgyet maga mögött hagyva ismét a sikerek, győzelmek útjára lépett Blagojevics csapata. Az utóbbi találkozóik arra engednek következtetni, hogy tényleg komolyan gondolják a hajdúságban a dobogó 3. fokának a megszerzését. Kisvárdán is teljesen nézhető, mi több jó játékot mutattak be Dzsudzsákék, pedig 0:1-es hátrányból indultak. Viszont az NB I-be berobbanó fiatal Vajda Botond ezt a hátrányt félidőig egalizálta, majd jöttek a rutinos játékosaik, akik végül simán lehozták a szabolcsiak ellen a győzelmet. Ez az önbizalom növelő siker, valamint előtte a ZTE kivégzése (5:1) jó alapot szolgáltat egy újabb nagyarányú debreceni győzelemhez.

Annál is inkább, mert ellenfele ettől a Kisvárdától hét közben vereséget tudott szenvedni (3:2) az MK keretén belül. Ez biztos, hogy óriási kihatással lesz a kék-fehérek mai teljesítményére. Mert mit is láttam én testközelből? Rengeteg frusztrált, sértődött, nagyképű, arrogáns MTK játékost, akik a játékvezetői hármas terrorizálásától sem riadtak vissza. Ráadásul a szedett-vedett Kisvárdához viszonyítva elég fullosan álltak fel, tehát óriási pofon volt számukra a félidei 2:0-ás hazai vezetés. Persze a Kisvárda az idén mindenre is képes, tehát arra is képes volt, hogy elherdálja ezt az előnyt. De arra is képes volt, hogy az utolsó pillanatokban bevigye ez ellen a horda ellen a győztes találatot. És ezúton is üzenem a két magát "gigasztárnak" tartó torzszülöttnek (Bognár, Kádár), hogy a labdával kell foglalkozni, nem a közönséggel. Szerencséjük, hogy nem voltam "Cseris" formámban. Tehát ilyen előzmények után utaznak Debrecenbe, várakozásom szerint egy újabb pofonért.

A meglepetést a magam részéről kizártam. Itt már csak a győzelem mértéke kérdéses számomra.

DVSC Debreceni - MTK Budapest: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp