Robog tovább a PL címért zajló versenyfutás, a hétközi fordulóban mindhárom csapat komolyabb probléma nélkül húzta be a maguk meccseit, hétvégén újabb három nagyon komoly mérkőzés segíthet a végső döntés meghozatalában.

Az Arsenal ezen a hétvégén idegenben a Brighton vendége lesz. Kettejük előző párharca talán a legnagyobb veresége volt De Zerbinek a PL éra alatt, na már most nem az eredményre gondolok, hiszen az Emiratesben két gólos vereséget szenvedni nem egy olyan dolog, ami után a kardodba kell dölj, a játék képe volt sokkal inkább fájóan sima az Arsenal számára. Addig a mérkőzésig minden meccsén sikerült betalálnia De Zerbi csapatának, ott viszont Arteta mesterien oldotta meg a Brighton hátulról való építkezését és ember-ember elleni védekezését, mindössze 6 próbálkozásuk volt, amiből egyetlen egy lövés talált kaput.

Az Arsenal 2024-es év legstabilabb csapata, védekezésük brutális, még a Manchester City ellen sem forgott nagyon veszélyben a kapujuk, az Etihadben a Citynek is mindössze egy kaput talált kisérlete volt, amire nem tudom utoljára mikor lehetett példa. Tavalyi évben ugyanekkor hasonlóan jól álltak, akkor Saliba kidőlése miatt esett vissza Artetáék játéka, most ha a védelem közepe egyben tud maradni és az Ödegaard-Saka páros nem esik ki hosszabb időre, úgy gondolom nem hogy a BL, hanem a PL egyik fő esélyesei is.

Első blikkre banánhéjnak tűnhet egy Brighton elleni idegenbeli meccs az Arsenalnak, de jelenleg nincs abban a formában De Zerbi csapata, amelyen megcsúszhatnak Artetáék, hiszen az EL okozta kettős terhelés rengeteg sérülést is hozott magával, aminek ma is lesz látszata a kezdő 11 össszeállításnál. Tippem, hogy most nem fog botlani az Arsenal is behúzza ezt a mérkőzést.

Brighton - Arsenal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp