A bogotai elődöntő első találkozóján Camila Osorio és Sara Errani csapnak össze. Az időrendi program a szervezők részéről érdekes,de nyilván a hazai játékost segítik,de ne szaladjunk ennyire előre.

Camila szezonja eddig elég döcögősen indult és kevés siker övezte útját. Azonban a honi versenyen jól szerepel. Az,hogy motivált az nem kérdés,mert ilyen jellegű mentális problémái egyéb tornákon sincsenek. A magaslati viszonyok és a közönség ereje mindig a legjobbat hozza ki belőle. Az első és második fordulóban is nehezen lendült bele a játékba. Azonban mérkőzésen belül és találkozóról találkozóra próbálta leredukálni a hibákat. A már említett két körben hasonló típusú játékosokkal mérkőzött meg akik nem tudták hosszú ideig kontrollálni a labdameneteket. A negyeddöntőben viszont a regnáló bajnok német Mariát kapta akitől rendkívül intelligens produkciókat szokhattunk meg. Az első szettben nem igazán találta az ellenszert a német nyeséseire,de talán a kulcs az volt,hogy nem volt kellően fókuszált Camila. Hiszen a break labdája és a lehetőségei megvoltak,de az egyszerűnek tűnő labdákat elrontotta. Az időjárási körülmények se voltak épp ideálisak. A második játszmában gyengén adogatott Tatjana amit sikerült is kihasználni a kolumbiainak. Nem volt egy rövid összecsapás,de sikerült három szettben nyernie.

A négy között is egy veterán harcos lesz az ellenfél aki kis túlzással az anyja lehetne. Az olasz már 36 éves. Hölgyeknél ugyan nem illik ilyet leírni,de ez fontos tényező a végkifejletet illetően. Két három szettes meccs már van a lábában Erraninak. Az egyik egy több,mint három órás a másikon pedig több,mint ötven perces szettekből tevődött össze. Ez pedig sajnos fájni fog. Hosszú és látványos labdameneteket hozhat az összecsapás,de könnyen thrillerbe fordulhat. Hiszen Sara kedveli a maratoni hosszú meneteket,de így saját maga ellensége lesz. Sok órával a lábában minden perccel csökken az esélye. Kissé önellentmondásba kerül,mert Osorio stílusa nem ennyire lassú,de az olasznak pedig lassítani kéne a játékot,hogy legyen esélye. Leütni pedig nem fogja a kolumbiait.

Ha a német nem tudta széttördelni három szetten keresztül Camilát akkor az olasz se fogja.

Errani, Sara - Osorio, Camila: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp