A sorozatos bajnoki címek után tavaly nem volt túl jó dolog Ajax szurkolónak lenni. A tavalyi bronzérmes pozi elkeserítő volt, de idén még inkább szomorkodhatnak a vendégek szimpatizánsai. A csapat botrányosan kezdte a szezont és nagyon későn tértek vissza a helyes útra. De legalább megtették. Öt meccs óta veretlenek és már az ötödik helyen állnak, viszont a minimális cél eléréséhez (4.hely), óriási hajrá szükséges. Így az ilyen meccseket sem passzolhatják le, mind a 14 meccses veretlenségi sorozatban levő Feyenoord elleni ütközet. A Konferencia Liga indulás szinte biztosított, így különösebben már tét nélkül mehetnek neki a leendő ezüstérmesnek. Van is miért visszavágniuk, hiszen legutóbb szeptember végén egy laza négyesbe (0-4) szaladtak bele hazai pályán. Már nincs EL és EKL kötelezettségük, így meglehet tolni a maradék hat fordulót a bajnokságban. Érdemi hiányzóik közé sorolható Akpom, aki éppen kezdett volna formába lendülni, kapusuk Diant Ramaj illetve Jordan Henderson.

Várható kezdő 11: Gorter, Rensch, Kaplan, Hato; Gaaei, Tahirovic, Mannsverk, Taylor; Bergwijn, Godts; Brobbey

A Feyenoord elképesztő szezont fut, de mint minden csapat életébe várható volt hogy beesik egy gyengébb eredmény. Ezt a sereghajtó Volendam elleni remivel letudták, ahol hiába találtak tíz alkalommal kaput illetve próbálkoztak lövéssel 25x, nem sikerült betalálniuk. Második helyüket viszont ennek ellenére semmi sem fenyegeti, így bátran játszhatják tovább azt a gólra törő focit amit megszokhattunk tőlük ebben a szezonban. Házi gólkirályuk (21 gól) Gimenez ismét a kezdőben kaphat szerepet, annak ellenére hogy utóbbi meccsein nem éppen az elvárások szerint teljesített. Hiányzóik: Ivanusec és Hartman lesznek.

Várható kezdő 11: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Stengs, Wieffer, Timber; Nieuwkoop, Gimenez, Paixao

A meccs egyértelmű esélyese hazai pályán a Feyenoord, viszont egy gólra most jónak tartom a szinte tét nélkül játszó, mostanra magát összeszedő Ajaxot is.

Tipp: 3-1

Feyenoord - Ajax: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp