A Real Madrid és a Manchester City párharca elég jóra sikerült a sorsolásnál. Köcsög UEFA jó egymásra tette a keddi meg szerdai meccseket, gondolom a nyári UEFA torna miatt, de akkor is köcsögség, hogy ilyen meccsek között választani kell.

Én bevallom, a Real Madrid - Man. City találkozót választom, bár valahogy úgy érzem, nem ezt kéne. A Real Madrid ugyanis bár hazai pályán játszik, kockáztatni nem igazán fog. Nem szokása első meccseken nagyot játszani, nagyon sűrűn kerül hátrányba akár meccsen belül, akár párharcon belül. A Real Madrid a legendás fordítás csapata, hosszan lehetne sorolni, hogyan, kik ellen és milyen módon álltak fel. Erről a City szurkolók és játékosok is tudnának mesélni.

A két együttes egyébként elég jó formában van, a különbség annyi, hogy a PL sokkal erősebb, mint a LaLiga, és a City-nek gyakorlatilag 2 kihívója van, addig a Real Madrid kb 3 meccs előnyben van a Barcához képest.

A Real Madrid tényleg hajlamos a meccsek elején bealudni, és saját magának nehezíti meg a dolgát sokszor. A City pedig szereti kontroll alatt tartani a meccset, az ellenfelet, Guardiola körzővel szögmérővel szeret tervezni, de a Citynél azért ennyire flott minden, mert a taktikát betartják, mellett pedig minden spíler hoz olyan skillt, amivel a City kb verhetetlen. Jönnek olyan egyéni húzások, meg olyan kombinációk, hogy hihetetlen. Én a Cityt legutóbb ful meccsen az AV ellen láttam, kegyetlen jól fociztak. Grealish volt keskeny, de láttam Dokut nagyon jól játszani, Foden is formában, nagyon jó kis csapat ez a City, és nem játszik meddő focit. Ha mondjuk négy negyedre bontom a párharcot, nekem a Real Madrid kicsit olyan, mint az NBA-ben a Clippers. Az első negyedben alszanak, aztán mégis sokszor ők nevetnek a végén. Én egy ilyen AH-s hendivel biztosítva inkább a Citynek adnám az első félidőt.

Real Madrid - Manchester City: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp