Nagyon nehezen sikerül túl tenni magam a vasárnap esti sokkon, amit ez a ManUtd-Liverpool okozott számomra, mire nagy nehezen hétfő délutánra rendbe szedtem magam, kezdtek érkezni a szokásosan hallgatott podcastjeim, s ismét sikerült felhúznom magam, na de ez egy másik sorozat, más ellenfél, nézzük miből élünk.

Jürgen Klopp ahhoz képest mennyit rotált a csoportmérkőzések során a nyolcaddöntők során szöges ellentétje lett önmagának. Praga ellen idegenbeli 5-1-es győzelem után véleményem szerint túlságosan erős volt a kezdő a visszavágón, ami szerencsére az eredményen meg is látszott, hiszen 15 perc után már 4-0-at mutatott az eredményjelző és a meccs végén pedig 6-1 lett az eredmény, ebből arra a következtetek, hogy a szezon őszi részén használt rotált csapatot most már elengedi, Európa Ligát szeretne nyerni és nem fog nagyon belecserélni a kezdőbe. Végre (kopogjam le) mindössze 2 játékos található a Liverpool sérült listáján, az egész szezonra kidőlt Matip és a szezonban 10 percet használt Thiago, a csapat többi része már együtt edz, bár a mai meccsen még kérdéses Jota, TAA és Alisson szerepeltetése.

Bevallom öszintén sok olasz focit nem nézek, egyszerűen az iram és a helyzetek száma és azok minősége elég távol áll a PL szinvonalától és emiatt nem tud hosszabb időre lekötni. Ennek az olasz bajnokságnak a hatodik helyezettje az Atalanta, aki vesztett pontok tekintetében 2 pontra van az 5. helytől. Ahogy jelenleg kinéz a bajnokságok BL koefficiens táblázata az olaszok szinte biztosan bezsebelik az egyik plusz BL poziciót, ami nagy motiváltságot jelenthet a bergamóiak számára, így akár egy kiesés esetén is még tudnának motiváltságot keríteni a szezon hátra levő részére.

Liverpoolnak fontos az EL innen tovább, hiszen a bajnokságban már nincs saját kezükben a sorsuk, EL-ben pedig nincsenek Arsenal-City szintű ellenfelek, Kloppot pedig nem szabad az utolsó szezonjában mindössze 1 megnyert trófeával elengedni. Jobb csapat a Liverpool ez nem is lehet kérdés, ha jól sáfárkodnak a helyzeteikkel (nem, mint a hétvégén... basszameg, hogy megint eszembe jutott) akkor már az első meccsen eldönthetik a továbbjutó sorsát. De mivel olasz ellenfélről beszélünk, kieséses párharc első mérkőzése kicsit biztonsági játékra megyek és számomra elég az AH 1,0-ás hazai győzelem, ami min. két gólos hazai győzelemnél zöldülne és 1 gólos hazai győzelem esetén PUSHként lenne értékelve. Hajrá!

Liverpool - Atalanta: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp