Olyan ez a Betis, mint a régi tanyabike. Amikor igazán meg kéne hajtani, ledobja a láncot. Zsinórban 4 pofon, ráncosabbnál ráncosabb zacskók. Motiváció terén kihívások vannak, és valamiért úgy érzem, ez a keret egyre gyengébb, gyengébb és gyengébb. Manu Pellegrinit meg Fekirt azért hozták, hogy rájuk épüljön egy tengely, amely a BL-be juttatja a Betis-t, de a Betis valamiért ezt nem tudta megugrani. Korábban a fegyelmezetlen védői okozták a vesztét a klubnak, meg a pocsék játékvezetői ténykedés, most meg az, hogy elöl elfogyott a tudomány.

A Betis stbil lett, hátl kevés piros lap, még a sporik is jól fújkálnak, a 36 kapott gól jó. De elöl kevés a 36, aztán további pech, hogy Fekir és Isco sem igazán használható itt a bajnokság hajrájában. Fekir teljes szezonja csőd, sérüléséből visszatérve nem volt az igazi, Isco meg csillogott-villogott, húzta a Betis-t ősszel, de aztán ő is megsérült, és valahogy már semmi sem működik.

A bajnokság ezen szakaszában ezek a középcsapatok szoktak olyat produkálni, mint a Betis. A nagy célok már elérhetetlenek, nem igazán találják a srácok a motivációt, és valahogy minden összeomlik.

A Celta szezonja arra ment rá, hogy a játékvezetők össze-vissza szívatták, pontokat loptak el a vigói együttestől. Nem keveset, sokat! Nem annyira rossz csapat a Celta, mint a tabella mutatja, és bár messze nem is jó, azért alsó hangon 8-10 pontot elloptak tőlük a rossz döntések.

Viszont ennek ellenére küzdenek utolsó vérükig, és ha megnézzük, utolsó 5 bajnoki meccsükből csak egyet veszítettek el. (Real Madrid elleni 4-0-ás pofon, ami meg magyarázható). Szóval amíg a Betis nulla motivációval utsó 5 bajnoki meccséből 4-et bukott, addig a Celta utsó 5-ből csak egyet veszített, azt is a RM ellen.

A Betis utolsó 5 hazai meccséből is csak egyet nyert meg, szóval én úgy érzem, hogy a Celta itt céltudatos focival képes pontot szerezni.

Real Betis - Celta Vigo: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp