Kezdenek kialakulni az erőviszonyok az Eliteserienben, ahol várhatóan a Lillestrom a középmezőny tagja lesz, mig a Bodo a bajnoki cim legnagyobb várományosa. De még túl korán vagyunk, hogy ezeket tisztán lássuk, éppen ezért kapunk itt viszonylag magas oddsot a Bodo győzelmére.

Felemás szezon kezdet volt ez a Lillestrom számára. Sima vereség a Kristiansund ellen, majd egy könnyed győzelem Haugesundben. Utóbbi meccsről irtam itt is és bevallom kicsit túlértékeltem a az FKH-t amelytől többet vártam. A Lillestrom elleni vereség után egyébként kiestek a norvég kupa első körében is alsó osztályú ellenféllel szemben, igy ott komoly rendrakás lesz. Ez pedig hatással lehet erre a meccsre is, mert továbbra sem gyözött meg a LSK. Az első meccsüket végignéztem és katasztrófa volt, amit nyújtottak. Most biztosan jobbak lesznek, de az ellenfél is jobb. Sokkal jobb.

Továbbra is a Bodot tartom a legnagyobb erőnek a bajnokságban. Ez a keret győzelemre van itélve szimplán. Ha a Molde vagy Brann bajnok szeretne lenni idén, akkor közel kell lenniük a rekordpontszámhoz és minden elejtett pont számithat. Ez igaz egyelőre a Bodore is, igy ameddig nem indul a nemzetközi kupa, addig kozel a pontok mindegyikét be kell gyüjteniük. Kimondott-kimondatlan cél erre az évre náluk, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ami még hiányzik a Bodo újkori történelméből. Addig viszont jó pár kör le fog pörögni és kellenek a pontok: pláne egy nem túl acélos LSK otthonában.

Ami miatt DNB-re szavazok most, hogy azért ennél lehetne meggyőzőbb a Bodo is. Többen is az átigazolási szezon végére érkeztek és Knudsen nem találta még meg a végső felállást. Volt Evjen, majd Michelsen a center, de végül lehet, hogz Hogh lesz a befutó. De akkor meg mit csinál a temérdek szélsővel a csapatban. Akkor fog beindulni a bodoi henger, ha ezekre választ talál majd a mester. Ettől függetlenül ez a csapat az egyik legjobb a bajnokságban, nem véletlenül győztek le eddig két jó csapatot is (FFK, Viking).

Lillestrøm - Bodø/Glimt: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp