A Swansea szezonja nem sikerült a legjobban, de ma annak tudatában léphetnek pályára, hogy győzelem esetén szinte biztosan elkerülik a kiesést. Ennek a fontos három pontnak a begyűjtésére pedig ma van a legjobb esélyük, hiszen hazai pályán fogadják a sereghajtó, már biztosan Championshipből búcsúzó Rotherdam Unitedet.

Luke Williams érkezése után sokan csóválták a fejüket hiszen elég gyengék rajtolt új csapata élén, viszont miután összecsiszolódott a játékosokkal egyértelműen jobban teljesít a gárda. Az utóbbi 12 meccsükből ötöt behúztak két döntetlen mellett. A legutóbbi fordulóban remek játékkal 3-0ra győzték le a Stoke Cityt egy hat pontos kiesési rangadó keretein belül, ezzel elérve az 50 pontos határt ami mindig elég szokott lenni a bennmaradáshoz. Sérültek: Allen, Naughton, Ginnelly és Placheta.

A vendégek már nagyon rég hozzászokhattak a gondolathoz hogy idén nem ússzák meg a kiesést. A 2024-25-ös szezont már biztosan a League One-ban kezdik meg, így számukra a maradék négy meccs már csak becsület kérdés. Rengeteg sérültjük, hiányzójuk lesz mint Blackett, Green, Hall, Tiehi, Morrison, Hugill és Kioso, akikből többen alapembernek számítanak a csapatból. Idegenben az egyetlen csapatként szégyenszemre egyetlen győzelmet sem zsebeltek be, sőt összesen négy remire voltak képesek (0-4-17 13-58).

A Swansea számára fontos ez a három pont , amit szerintem gond nélkül behúznak, már az első félidőben eldöntve a mérkőzést.

Várható kezdő 11-ek:

Swansea City

Rushworth; Key, Cabango, Darling, Tymon; Fulton, Grimes; Ronald, Cooper, Paterson; Cullen

Rotherham United

Johansson; Revan, Odoffin, Peltier, Humphreys, Bramall; Seriki, Rinomhota, Clucas, Cafu; Eaves

Tipp: 3-0

Swansea City - Rotherham United: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp