Mindenképpen akartam irni erről a meccsről, mert ezzel a hazai szorzóval valami nem stimmel. Más kérdés, hogy végül a gólok felől fogom megközeliteni a valasztott szorzót hosszabb mérlegeles után. Mondom is, hogy miért.

A Rosenborg és a bukik is továbbra is a csapat múltjából és költségvetéséből élnek és ez alapján határozzák meg az oddsokat - tévesen. Ez a csapat már tisztán középmezőny és ezt el kell fogadnunk. Erre kapunk egy 1.6 környéki szorzót, ami az erősségük és a formájuk alapján nem vállalható. Érdemes megnézni kiket igazoltak az utóbbi időben és most az a nagy terv náluk, hogy egy rutintalan, feltörekvő edzőnek adják a stafétát. A 33 éves Alfred Johansson a Kobenhavtől érkezik és ez lesz az első vezetőedzői állása. Elég nagy falat lesz ez, mert egy olyan csapatot kell fehúznia, ahol sok türelem nincsen és irreálisan magas a közvélemény elvárás. Ha mindenzt abszolválja, akkor nem véletlenül titulálják a svédet az új Nagelsmannak.

A HamKam sosem volt egy gólgyáros csapat és hasonlót várok tőlük vasárnap is. Jó lesz a Lerkendalban az egy pont is elven mehetnek fel a pályára. Ameddig nem kerülnek hátrányba, addig nyugodtan kontrázhatnak. Ebben komolyan benne lehet a gól is, mivel a RBK mostanában hátul csinált érdekes dolgokat. Az első két fordulóban (és tavaly is) eléggé átrájáróház volt a védelem, igy a HamKam előtt lehetnek lehetőségek.

A többi opció ami még a fejemben volt, az a HamKami gól volt (1.6), illetve a 2.5 under (1.9). Ami miatt mégis az 1.0 első félidei gólok mellett teszem le a voksomat az az, hogy nem kell rohanni ezen a meccsen. Ha leesik a két gól az első félidőben, akkor a 2,5 over is meg lesz. Ha a Rosenborg szerzi meg az első gólt, akkor meg nehéz helyzetbe kerül a HamKam, mert felállt védelem ellen azért nem szoktak ügyesek lenni. A fenti érveket figyelembe véve a félidei góltalanság lehet a legjobb opció itt.

Rosenborg - HamKam: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp