Az NB1-ben a helyzet tiszta, a bűvös szám pedig a 11, ami a Zalaegerszeg és az FTC csapatait illeti. Bár a Kisvárda minden mindegy alapon nyert az Újpest ellen (nem gyengén), a ZTE még így is 11 pontos előnnyel van a kieső helyen álló Szabolcs megyei együttes előtt.

A Fradi pedig 11 ponttal vezeti kis bajnokságunkat, igazából ennek a csapatnak egy homokozó az NBI, nem tud olyan gyengén focizni, hogy ne legyen első, nagyjából tényleg az a kérdés ezekben az években, kik lesznek a dobogón, meg az, hogy hány pont lesz az előny.

A ZTE és a Fradi klub és szurkolói szinten is jó kapcsolatot ápol. Ha a ZTE-nek kellene pont, akár három, az FTC adna. Viszont nem kell, így pedig én amondó vagyok, tolnak nekünk egy szép kis meccset még itt a nyári időjárásban. Még akár egy dönci is benne van, de hogy nem 0-0, az szinte tuti.

A ZTE előző két bajnokiján 5-5 gólt vágott, a DVTK meg a rottyon lévő Újpest kapott 5-5 gombócot. Ezzel a két KO-val a ZTE biztosította a bennmaradását (bár matek alapján még nem), szóval a srácok kedve jó lehet. AZ FTC nem tud annyira bambán focizni, hogy 2-3 gólt ne rúgjon, midnen meccsen sok helyzetük van, bármilyen buta összeállításban játszanak, ez a csapat kimagaslik a mezőnyből.

Ugyanakkor ha a Fradi a ZTE-hez látogatott, 19 meccset kell visszalapozni a 'történelemkönyvekben', hogy olyan meccset talállunk, ahol a ZTE nem talált be! Pedig a ZTE azért mostanában nem számított élcsapatnak.

A ZTE formába jött, nyílván egy FTC elleni találkozóra még inkább felszívják magukat. Ez az FTC nem sebezhetetlen, ráadásul a PSE is kidurrant, szóval totális fókusz aligha lesz a Fradinál. Én olyan meccset várok, ahol kevés lap, kevés szabálytalanság van, fociznak egy jót, mindkét csapattól látunk szép dolgokat, hibákat, szóval egy olyan filmes nyelven egyszer nézős meccset várok. Könnyen emészthető találkozót, amikor felállunk azt mondjuk, na, ez jó volt. Jó odds ez.

Zalaegerszegi TE - Ferencváros: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp