Mi történik, ha a két Williams megindul? Mivel a Forma-1-et idén elengedtem, sikerült eddig 0, de konkréten 0 percet látni az idényből, azt nem tudom. Fociban a két Willams picit mást jelent, főleg a baszkoknál. Az Athletic a tesók remeklésével most ott tartanak, hogy a srácok megnyerték a Király Kupát. Hiába mentek az előző években is döntőig, emlékszünk a covid alatt kétszer is döntőztek, de a Sociedad meg a Barca is lelépte őket. Most a Mallorcát megcsapták.

A Bilbaónak viszont maradt még dolga, főleg azok után, hogy a Villarreal ellen csak 1-1-es döntetlent játszott, otthagyott két értékes pontot. A BL-ért menő harcban hibázni nem nagyon lehet, az meg nem lehet kérdés, hogy a gyakorlatilag kiesett Granadát komoly verésben kell részesíteni. A Granada hiába a mumus kategória, hiába utolsó h2h bajnokiból csak egy Bilbao-siker, azért most a helyzet más.

A Granada egy kiesett csapat, egy élő halott. Céltalanul himbál s limbál, mint csacsa húsvéti locsolóversében a tehén farka. Védekezése nudli, idegenben összesen 2 pontot kapart össze az andalúz együttes, miközben kb kettőt pislantunk, aztán vége az idénynek. Nem csoda tehát, hogy kieső csapatról beszélünk, miközben a Bilbao hazai pályája igencsak erős.

Én úgy vélem, hogy a teljes fegyverzetben otthon pályára lépő Athletic leatletizálja ellenfelét. Szerintem 45 perc is elég lesz, hogy lássuk a differenciát a két egylet között. A Granadánál Sandóval érkezése szerintem nem volt egy nagy húzás, kérdés az, hogy őt már a második ligára hozták?! Biztosan, mert ezt a csapatot senki sem tartotta volna benn. Nincs egy szinten a két csapat, a Bilbao erőből megoldja, de ha Williamsékre gondolok, nem csak erőből, mert ott van picike sebesség és ész is. Nálam már félidőre tuti a hazai előny, itt az a kérdés, hogy 1 gól, két gól, netán még komolyabb golyózápor éri a Granadát?

Athletic Bilbao - Granada: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp