Ha péntek akkor negyeddöntő a tenisz világban és ez most sincs másképpen. Barcelonából a nap utolsó összecsapását néztem ki az Arthur Fils és Dusan Lajovic összecsapást.

Az egyik legnagyobb francia tehetség a mindösssze 19 éves Arthur. A tavalyi évben sikerült egy két skalpot begyűjtenie amivel felkúszott a világranglista 36.helyére. Az idei szezon viszont nem alakult ilyen rózsásan. A kemény pályás szezonja borzasztó gyenge lett. Próbálkozott ő a februári salakos tornasorozattal,de ott is csak a pofonokat kapta. Az áprilissal megnyílt a fő salakszezon,de sok örömben itt sem volt része. Mondhatnánk,hogy salak specialisták verték,de Musetti és Garin sem fénykorát éli finoman szólva. Az,hogy sikerült eljutni a negyeddöntőig szerintem csoda. A 32 között Altmaier ellen is három szettre kényszerült így nem is várhatta túl jó előjelekkel a De Minaur elleni összecsapást. Ráadásul a mérkőzés elején minden az ausztrál kedve szerint alakult,4-2-re elment az első szettben.Küldte Arthur egyik sarokból a másikba a gyalogkakukkot,de a pontokba ő rontott bele. Sőt a szettért is adogatott Alex,de képtelen volt megoldani. Majd egy kettős hibával odaajándékozta Filsnek az első játszmát. A második szettre pedig extázisba került a francia. Minaur elfáradt fejben szerintem.

A minden hájjal megkent öreg róka Lajovic még mindig képes engem és a világot is meglepni. Egy-egy tornára felszívja magát oly mértékben, ahogy azt kevesen tudják a mezőnyben. Nem véletlenül jött össze neki egy 1000-es torna győzelem. Most ismét kivirágzott és ilyenkor, jaj annak aki az útjába áll. Pedig a sorsolása se volt egyszerű. Schwartzmant kapta első körben aki nagyon gyenge formát mutat most már évek óta. A szerb ennek rendje módja szerint három játékot engedélyezett neki. A 32 között jött a top 10 ajtaján kopogtató Humbert aki ellen végig fókuszált maradt. Különösen ha esély adódott a breakre. Így őt is két szett alatt elintézte. Az utolsó spanyolt is lelökte a tábláról Dusan a tegnapi napon. Türelmesen játszotta a labdameneteket és az első szettben ez meg is hozta a breaket. Azonban a drámának nem volt vége,mert Fokina visszajött és végül egy végletekig kiélezett tie breaket hozott el a szerb. Fontos megjegyezni,hogy elvesztette a türelmét a spanyol és ez a vesztét okozta. Fejben sokkal erősebb és egyben tapasztaltabb is a szerb. Ezen a borításon a jó erő menedzsment elengedhetetlen. Egyértelműen elkapta a fonalat Lajovic és ez ha párosul az ő rutinjával Filsnek esélye se lesz a végjátékban.

Fils, Arthur - Lajovic, Dusan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp