Meglepően jól kezdett a Kristiansund az egy év kihagyás után az Eliteserienben. Nagy meglepetésre jutottak tovább a tavalyi év végén a Valerenga ellen az osztályozóban, majd a téli átigazolási piac sem jött nekik ki a legjobban köszönhetően az anyagi korlátaiknak. Ettől függetlenül viszont jól rajtoltak miután idegenben győzték le a Lillestromot, majd hazai pályán ikszeltek a KFUM-mal és a kupában is győzelemmel kezdtek. Egyetlen vereségük a bajnokesélyes Molde ellen volt idegenben, de ez igazából lazán benne volt a pakliban.

A Tromso nálam a titkos esélyes a kiesésre. Érdekes, hogy a nemzetközi kupában is ott lesznek, azonban a télen minden téren teljesen szétszedték őket. A vezetőedző (Gaute Helstrup) inkább elment Bodobe másodedzőnek és vitte magával a legmegbízhatóbb középsővédőjét is, vagyis Gundersent. A tavalyi év végére eléggé kipukkantak és egy kis szerencse is kellett hozzá, hogy végül befussanak a dobogóra. Ebben az évben viszont egyelőre nem megy nekik: két meccset játszottak otthon és mind a Brann, mind a Haugesund meg is verte őket. Előbbi nem annyira meglepő, mivel a Brann azért masszívan dobogó esélyes és a power ranking harmadik helyére tenném jelenleg, ezzel szemben viszont az FKH elleni vereség több mint meglepő. Valahogy a Haugesundnek egyelőre a téli edzőváltás nem jött be és számomra nagy kérdés, hogy mi lesz velük. Ha pedig még tőlük is sikerült kikapnia a Tromsönek, akkor mi lesz észak Párizsával?

Egyszerű itt a helyzet igazából. A két csapatnak egyenlő szorzója van a győzelemre, de ez az eddig eredmények és játékkép alapján fals. A KBK magához képest villámrajtot vett és tradicionális jól megy nekik otthon. Szerintem lesz olyan szakasza az évnek, mikor alábbhagy majd a lendületük, de még nem most. Ezzel szemben a Tromsönél egyelőre nagy gondban vannak, mert ez így jelenleg elég kilátástalan. A helyzeteik megvoltak amúgy az FKH ellen az előző körben, de végül mindent kihagytak. Ha most pontot vagy pontokat akarnak szerezni Kristiansundben, akkor kevesebb helyzetből kell többet gólra váltaniuk.

Kristiansund BK - Tromsø: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp