Román másodosztály, az egyik legkiszámíthatatlanabb, legérdekesebb, legkövetethetlenebb bajnokság az összes közül. Most járunk a play off odavágók utolsó körénél, ezzel a fordulóval együtt még összesen 6 meccs van hátra, hogy megtudjuk kik csatlakozhatnak az első osztályhoz és kik kényszerülnek osztályozóra.

Az már a play-off előtt biztossá vált, hogy a 6 csapatból kettő semmiképp sem harcolhatja ki a feljutást, nevezetesen Vajdahunyad és a szebeni megyei Sellenberk csapatai ugyanis ezen csapatok a város vagy a község tulajdonában vannak, és állami finanszírozású csapat nem szerepelhet a román első osztályban. (funfact, hogy bár a Corvunil Vajdahunyad román kupadöntőbe jutott és ha megnyeri ő indulhat román szinekeben az Európa liga selejtezőiben, míg első osztályban nem szerepelhet).

Csíkszereda utolsó fordulókban jutott be a play-offba, 6. helyen állt az első fordulóban de a jó eredményeinek köszönhetően már a biztos feljutó 4. helyet foglalja el (ez azért lehetséges mert az előbb említett csapatok 2. és 3. helyen állnak a tabellán.

A mai mérkőzés a második feljutó helyre pályázó két csapat között lesz megrendezve, Szereda a 4. bajnokságban 39, megszerzett ponttal míg Buzau (magyar nevén Bodzavásár) az 5. 38 megszerzett ponttal. Ilyés Róbert a vendégek vezetőedzője meccs előtti nyilatkozatába elmondta, hogy bár a 3 pontért mennek az 1 ponttal sem lennének elégedettlenek, ami azért azt súgalja, hogy kockázatvállalás minimális lesz ezen a találkozón. Ha pedig döntetlenes meccsekről beszélünk arról a FC Buzau a legideálisabb csapat, eddigi 4 play off meccsén mind a négy döntetlenre végződött.

A tét nagysága miatt egy óvatos, kiélezett meccsre számítok, ahol nem fognak potyogni a gólok, tippem egy kevés gólos mérkőzés.

FC Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc: Gólok száma - Felett/alatt tipp