A spanyol bajnokságban a 32. fordulóban a kieső helyen lévő Cádíz 4-1-es vereséget szenvedett el a Girona ellen, ezt a fordulót pont nélkül hozta le. Bár a Celta Vigo nyerni tudott, az Alavés veresége esetén is megőrzi a 7 pont előnyét a Cádízzal szemben. A 7 pont pedig jelenleg inkább 8-nak számít, mert egymás ellenijük 1-0 és 1-0, ez tehát nem számítana, a gólkülönbsége a Cádíznak 11 góllal rosszabb. A szombaton kapott 4 sem jött jól.

Az Alavés ezt a fordulót mindenképp megúszta, nem tette rá a nyomást a sárga-kék kezes csapat. Ismét rossz az együttes formája, az előző öt mérkőzéséből 4-et úgy veszített el, hogy nem talált be.

Az Atletico Madrid a héten a BL-ből búcsúzott. Küzdöttek a Matracosok, de kikaptak. A bajnokság maradt, ott kell elérni a maximumot. Ez a maximum a BL-indulás kiharcolása, a Girona győzelmével a 4. hely lehet reálisan elérhető. Ahogy az Alavésnek jól jött a Cádíz botlása, az Atleticónak az Athletic döntetlenje jött jól a Granada ellen. Sanceték értékes pontokat veszítettek.

Simeone egy vesztes BL-párharc után is képes motiválni a játékosait. Tudja ő azt, hogy jövőre is lesz Bajnokok Ligája. Az Atleticónak vagy a Bilbaónak a Real Madrid is segítőkezet nyújthat, mert a Real Madrid BL-győzelem esetén a címvédő jogán indul, így a LaLiga 5. helyezett csapata is BL-résztvevő.

Rutinos csapat az Atletico, Simeonénak sokkal több jó játékosa van, mint az ellenfélnek. Rutinból megoldja a vendég csapat, Omorodiont kell kivenni a játékból, ez az Alavés elleni meccs és a győzelem kulcsa.

Alavés - Atlético Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp