A Bundesliga 2023-2024-es idényében a Leverkusen lett a bajnokcsapat. Ezt soha senki nem veszi el ettől a csapattól, beírta magát a történelemkönyvekbe. A klub végre bajnoki címet ünnepelt, a szurkolók is kivárták, hogy szeretett klubjuk végre összehozza.

Azt nem tudjuk, hogy viselkedik a Leverkusen egy megnyert bajnokságban, mert erre nem volt példa. Ez a csapat jól működik, és még működnie is kellene, mert a Európa Ligában van még feladata. AZ AS Roma ellen vívja az elődöntőt, és ha sikerrel veszi az újabb akadályt, Atalanta vagy a Marseille együttesével döntőzhet. Egy olyan idény lenne, amilyet a legelvakultabb szurkolók sem reméltek.

A Borussia Dortmund a Bajnokok Ligájában elődöntős, ami szintén egy elképesztően szép teljesítmény, de a BL-ben a következő idényben is el kellene indulni. Ezt megteheti a BVB úgy, ha megnyeri a mostani kiírást, vagy úgy, ha beverekszi magát az első négy közé. Jelenleg a Borussia 3 ponttal lemaradva az ötödik a Lipcse mögött. Nyerni kell.

A Stuttgart is begyűjtheti a maga 3 pontját, a Dortmund fő ellenfele a BL-ért folyó harcban a Lipcse. Épp a következő fordulóban utazik a BVB a Lipcséhez, majd játszik a PSG-vel. Nem egyszerű időszak, de a BVB-nek a közönsége sokat segíthet. Az Atletico ellen is segített, most is segíthet.

A Bayer Leverkusennek ez a veretlenség egy teher, Xabi Alonso és a játékosok nem lesznek kevesebbek, ha egy-két vereség becsúszik, de közben még a bajnokság mellé az EL-t is megnyerik.

A Borussiának a hazai pálya, és az, hogy még kell a győzelem, adhat annyi pluszt, hogy megnyeri a meccset a bajnok ellen. Xabi Alonso tartalékolhat, sok játékosát pihentetheti, a Dortmundnál a legjobbaknak kell játszani.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp