Pope-Botman-Lascelles-Trippier-Targett-Tonali-Willock-Almiron-Wilson-Miley-Joellinton. -akár egy normális, működőképes felállás is lehetne a Newcastlenél, és nem járok messze a valóságtól, ha azt írom, ebből a 11-ből 7-8 alapember lenne. Sőt 4-5 kulcsjátékos, és akkor nagyon finom vagyok, inkább 6-7.

A Newcastle egész idényében sok a sérült, nagyobb terhelést kapott a csapat, így a BL-lel együtt sok volt a Szarkáknak. Ahogy a mondás tartja, sokat akar a szarka, de...

Ennek ellenére a Newcastle United az utolsó 4 bajnokiján 12 pontból 10-et begyűjtött, és a 6.helybe kapaszkodik. Feljebb nem vezet út, ami szerintem picit demoralizáló, vagy inkább demotiváló tény, de ha már így alakult, a 6. helyet tartani kéne. Négy-négy gólt vágott a csapat a Tottenham és a West Ham ellen, szóval csak működik az a gépezet a sérülések ellenére is. Picit másképp, mint pl. Almirónnal vagy Joellintonnal, de működik. A Palace nekem mindig olyan csapat, ahol jöhet-mehet edző, ezek kontráznak. Elöl lehetőleg színes bőrű agarak, mint korábban Zaha, aztán 'aggyad neki' őket kell futtatni. Most is gyors színes bőrű srácokkal képzelik el a focit, Mateta, Eze és Olise rohamozhat elöl, aztán a többiek meg őket támogatják.

A Palace csupa nemzetközi kupaszereplővel játszott mostanában. Már a Man. City ellen is vertek kettőt, pech, hogy kaptak négyet. De ezt követően megroppantották a Liverpoolt (1-0), ami aztán adott nekik egy olyan önbizalmat, hogy a nemzetközi porondon kipurcanó WHU-t kb megerőszakolták nyílvánosan, a 30, percben már 4-0 volt az eredményjelzőn, végül 5-2 sikeredett.

A Palace az utóbbi két győzelmével megajándékozta magát és a szurkolókat egy izgalommentes idényhajrával. Totális nyugalom, lehet gurigázni, és szerintem két ilyen jó meccs után (meg szerintem a City elleni 4-2 sem volt rossz a zakó ellenére) otthon lehet tolni egy show-t a közönségnek. A Szarkák is formában vannak, én simán látok egy adok-kapok találkozót magam előtt.

Első gondolatom még a döntetlen volt, de ahogy körbeszaglásztam a meccset, simán benne van, hogy az egyik félnek jó napja lesz, és minden összejön, Angliában a PL-ben most eleve sok az olyan meccs, ahol az egyik csapat alkot, a másik meg asszisztál.

Crystal Palace - Newcastle United: Gólok száma - Felett/alatt tipp