Este kiderül, mi a különbség a magyar NBII és az magyar NBI között. A Paks SE várja ellenfelét, miután a másik szabolcsi csapatot, a Kisvárdát verte szűken 2-1-re. A Nyíregyháza most felfelé megy, elkészül(t) az új stadion, és mekkora tett, hogy a csapat pont feljutott sok év vergődés után a második vonalból. Gyakorlatilag a Kisvárda és a Nyíregyháza osztályt cserél.

A Szpari az NBII-ben oktat, volt egy-két megingás, de most amikor kellett, megint összekapták magukat Novákék. Őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy mire megy majd ez a Nyíregyháza, de ahogy pl egy Kecsó képes volt nemzetközi porondra jutni azza, hogy a srácok szívük-lelkük kitették a pályára, akár elég is lehet az NBI-ben is.

Na ja, ám a Fradi egy másik szint. Rengeteg meccsüket láttam, mivel fater FTC-fan, így nagyjából ha tetszik, ha nem, FTC meccseket kell nézni. Ez a Fradi sokszor akkor is nyer 2-3 góllal, amikor rosszul játszik. Kilóg a mezőnyből,és igazából nincs is csapat, amely picit ráhozná a frászt. A Kisvárda elleni találkozót hétvégén pont nem láttam. Oka volt, mert jól tudtam, az FTC spórolósra veszi, a Várdában meg nincs sok. Az eredmény végül engem igazolt, aztán hogy maga a meccs milyen képet festett, tényleg fogalmam sincs, max. elképzelésem.

A Fradi az előző évben elég Bayernes módon esett ki a MK-ból, mondhatni a semmiből, most úgy látom, hogy szeretné elvinni ezt a trófeát is. Látva a PSE formáját, erre jó sansz van, majdnem nehezebbnek tűnik ez a balmazi kirándulás, mint majd a finálé. Itt eleve nem lesz akkora hangulat, meg eleve veszélyes, ismeretlen csapat a Szpari. Viszont úgy vélem, hogy a két csapat között így isénekelni lehet a különbséget, és erre a találkozóra az FTC készült. Komolyan fogja venni, a legjobbak lesznek a pályán, hisz a bajnokság zsebben. Én úgy gondolom, hogy gyakorlatilag semleges pályán az FTC azért úgy 5-ből négyszer jobb minimum két góllal, mint a Nyíregyháza. Meg ismerve az FTC szurkolókat, azért szerintem meccselik majd a hazai pályát finoman szólva, bárhogy nézem, nálam ez 1.70-1.80 közötti szorzó lenne, így ez nálam nem nagy, de value.

Nyíregyháza Spartacus - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp