A hétvége rangadója a Lerkendalban lesz megrendezve, ahol a Rosenborg fogadja majd a Bodø/Glimtet, vagyis az elmúlt evtizedek legeredményesebb csapata a jelenlegi legjobb norvég együttest.

Kezdjünk is gyorsan a kötelezőkkel: mindket csapat tovabbjutott hetkozben a norveg kupaban - viszonylag tartalekos osszeallitasban. A bajnoksagban is egy pont valasztja csak el oket miutan a Rosenborg harom gyozelem mellett egyszer kikapott (Strømsgodset 0-1), mig a Bodo ugyanennyi gyozelem mellett egyszer ikszelt (Molde 1-1).

A tabella azonban becsapós. A Rosenborg varhatoan alsohazi egyutttesek ellen villogott eddig es ez a villogas sem teljesen korrekt jelzo rajuk. Voltak problemaik elol es hatul is, ez pedig most jobban kijohet egy eros rivalis ellen. Mindegyik megnyert meccsuk elegge izzadtsag szagúra sikeredett es azt varom, hogy a Glimt ellen kudarcot fognak vallani. Ez lesz az első idei komoly erőfelmérőjük és a gólszerzésben lehetnek komoly problémáik a hazai pálya ellenére.

Változott erre az évre a Bodo jateka: a tradicionalis kozepcsatart elcsereltek egy hamis kilencesre. Ennek kovetkezteben kompaktabb lett a vedekezes, de nehezebb feltorni a vedekezesre berendezkedo csapatokat. A bajnoksag negy forduloja alatt osszesen egy golt kaptak es azt is a nagy rivalis Molde ellen. A kék-fehéreknek sok helyzetuk nem volt, igy nagy ziccert szalasztott el a Bodo ezzel a dontetlennel. Ezen kivul viszont sem a bajnoksagban, sem a kupaban golt sem kaptak.

A vendegek gyozelmi szorzojaban annyira erteket nem erzik. Felallt vedelem ellen nem tudnak egyelore porogni a golok. A Rosenborg vedekezni fog es kontrakkal probalkozni. Viszont ez a stilus egyelore nem hozott tul sok eredmenyt a Bodo ellenfeleinek es ezert is tippelem meg eleg magas szorzon, hogy itt nem lesz RBK gól szombaton.

Rosenborg - Bodø/Glimt: Rosenborg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp