Próba szerencse alapon játszom a tippet. Kis kockázat van benne, ésbevallom, privátban sunyi módon csalok, és a 4,5 undert húzom be, de itt a guruban, ami egyszerre játék és tippajánló, a felelősség tudátának ismeretében is azt mondom, 3,5-ből is bátran vállalom, hogy undert ajánlok.

Peter Wrighta totál homály manapság, nála aztán tényleg nem lehet tudni, mikor tol nekünk egy meccset 77-es átlaggal, vagy mikor játszik épp jelenelgi önmagához nem méltó meccset, azaz lep meg egy jó játékkal. Itt a PL-ben voltak már jó meccsei, de pechvogel volt, hisz jól játszott, az ellenfele meg még jobban. Viszont Wrightra jellemző a szektorhiba, sok-sok olyan meccset hoz, amikor a 20-as szektor eltalálása is gondot okoz, nem beszélve a cikken belül a magasság megtalálásáról.

Michael van Gerwen pedig bár remek játékos, amikor a 180-nakról van szó, azért több játékos jut eszünkbe előtte, akár a két Smith, Chizzy, vagy akár még Dobey is, mert MvG imád a szektorok között váltogatni, ő nem feltétlenül csinál abból presztízs kérdést, hogy egy meccsen több 180-nat dobjon, vagy abban legyen jó. Sokszor a kerekítés miatt is hiába két tökéletes nyíl a T20-ban, ő levált. Meg igazából MvG nem egy serial killer, nem egy jó formában lévő M. smith, amikor tudod, hogy ha ő formában van, két jó nyíl utén fixen a 3. is ott landol. MvG inkább abban jó, hogy tudja az első nyílnál lévő centit, mm-ket kompenzálni. Ebben az egyik, ha nem a legjobb.

Wright utsó 10 meccséből 9-et bukott. Utolsó, Asp elleni PL meccsén 0-0 volt a 180-nak száma. Utolsó Mansell elleni meccsén 2-0, pedig 11 leget toltak. E két spíler utolsó PL meccse 6-2-es MVG sikert hozott, Wright ott a 180 csatát 2-1-re megnyerte. Valami hasonlóra számítok itt is.

Wright, Peter - van Gerwen, Michael: 180-asok száma - Felett/alatt tipp