A második fordulóban csap össze Roberto Bautista Agut és Karen Khacsanov. Furcsa párosítás ez egy szemszögből nézve bizonyosan. Hiszen Roberto spanyol révén kötelező,hogy jó salak játékos legyen,de Bautistára ez nem igaz. Az orosznak pedig a kedvence a szemcsés felület,de túl acélos soha nem volt.

Mindezek ellenére Khacsanov remekül kezdte a salak szezont és ettől mi is lehetne örömtelibb számára. Monte Carloban megvert két salak szimpatizánst és Medvedevet is. A későbbi bajnok Tsitsipastól kapott csak ki. A göröggel vívott csatában sem a hibákkal volt gond hanem,hogy nem tudta érvényesíteni az akaratát és kevés nyerő párosult a játéka mellé.Honfitársa ellen viszonylag kevés hibával és sok nyerővel lehozta a meccset. Cerunduloval szemben pedig a vörös felület mágusait megszégyenítő módon kevés hibával hozta le a találkozót. Tavaly ráadásul sikerült áttörnie az első második fordulós falat és egészen a negyeddöntőig repült itt Madridban. Biztosan mérhetetlenül motivált lesz az előbb említett ok miatt is.

A spanyol ahogy említettem sose szívlelte igazán a salakot legalábbis messze a leggyengébb borítása. Ráadásul a kor már olyannyira az ajtaján kopogtat,hogy egészen elképesztő mélységekbe került. Inkább kellemetlen és rossz nézni mennyire szenved Bautista. Monte Carloban kifejezetten jól játszott,de például Barcelonából a hullámvölgyben lévő Norrie is két játszmában lerendezte. Itt Madridban sem ájuldozhatunk a remeklésétől. A selejtezőben kikapott a szintén veterán Ramostól. Majd szerencsés vesztesként három szettben túljutott a nem túl fényes formának örvendő Galantól.

Ilyen sok meccs eleve megterheli Robertót,pedig most bőven pályán tartózkodott az egyszer biztos. Az utóbbi hat évben egy harmadik forduló volt a csúcs amit elért Madridban. Szerintem ha szettet nyer is sikernek könyvelhető el. A győzelme nagy meglepetés lenne.

Bautista Agut, Roberto - Khachanov, Karen: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp