A Las Palmas 8 körrel a mostani előtt úgy döntött, tett már eleget ebben az idényben, és ledobta a vasmacskát. Azóta csak egy-egy iksre futotta, de az előző 5 bajnokin már egyaránt zakót szabatott magára a sárga-kék mezes együttes. A srácok valamiért már kevésbé élesek, a probléma pedig megint az, hogy töketlenek lettek. Szoktam a hasonló meccseket, csapatokat olyan szexfilmes jelenethez hasonlítani, amikor egy 'akciónál' beletekersz 5-6 percet, aztán látod, hogy még mindig ugyanabban a pozícióban folynak a dolgok. A Las Palmas is elpasszolgatna reggeltől estéig, anélkül, hogy egy egészséges lövést az ellenfél kapujára küldene. Persze nagy gond nincs, a szezon java részében azért megértették, hogy a focit gólra játsszák.

Bízom benne, hogy a Las Palmas focistáira átragad valami abból, amit a Girona játszik. A Girona focija nagyon hasonló, labdabirtoklásra épül, de a Girona azért igyekszik az akciókat góllal, vagy minimum lövéssel befejezni.

Őszi meccsük 1-0-ás Girona sikert hozott, hajrában talált be a Girona. Nincs előttem a meccs, de gondolom, hogy igyekeztek minőségi helyzeteket kialakítani, mert a 10 és 11 lövés nem sok, de az 5 és 6 kaput találó löket az egy korrekt stat. a két csapattól.

Nekem van egy megérzésem, hogy a Las Palmas azért bármennyire marad benn fixen, azért 5 zacskó után próbál alkotni valamit. A Girona pedig megint olyan formában, hogy jönnek az adok-kapok meccsek. Olyan csapat ez, mint a Mbappé-féle Monaco volt, kettőt pislantunk, aztán szét lesznek kapva. Savio már eleve megy a Man. City-be, de Dobvykék sem ott fognak megöregedni. Amíg így együtt vannak, tolják az örömfocit, és nagyon izgulniuk nem kell, mert a BL-indulás nincs veszélyben. Aztán hogy most sikerül-e a Barca előtt maradni,vagy bronz lesz a végén, részletkérdés. Látok két gólt ennek a meccsnek az első 45 percében.

UD Las Palmas - Girona: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp