A bajnokságok ezen szakaszában már országtól, osztálytól függetlenül vannak meccsek, melyeket ha tehetnék a csapatok, talán le sem játszanának. Az Almeria végigszenvedte az idényt, felállította a nyeretlenségi rekordot, aztán pár hete végre összekapart egy győzelmet, és nagyjából ezzel kimaxolta az idényt. Votl ősszel több meccsük, ahol vezettek akár két góllal is, végül vagy ikszre adták, vagy el is bukták. Volt később a RM elleni meccsük, ahol volt három érdekes döntés is, egyik sem a RM-nak kedvezett, de a RM azért ritkán van a farok kellemetlenebbik végén, talán csak a 'dudaszós' gól, amit ha jól emlékszem, pont a házi spori? Manzano vett el, vagy fújt 2 másodperccel korábban a sípba, akció közben. Megjegyezem, függetlenül mindentől, ilyenér sörmeccsen is össze-vissza verjük egymást képletesen, de hogy jól összeveszünk, az a minimum.

Lényeg a lényeg, hogy az Almeria kiesett, itt már egyéni célok vannak. A mester a második ligára készíti csapatát, ilyen együttesek és klubok már mártogatják a fiatalokat is, szokják ezt a légkört, tempót, hátha sikerül egy-két gyémántot találni.

A Geta szépen hozta az idényt, tipikus középcsapat lett. Damián távozott, Arambarri sokat sérült, így már azt sem lehet mondani, hogy a kis madridi csapat a liga mészáros együttese. Greenwood elhozta a futballt, szóval nem volt egy nagyon izgulós szezon, főleg nem a második fele.

A Getafében mág sokszor fantázia is van, és ismerve azt, milyen szinten mozog a hazai csapat védekezése, milyen hibákra képes, simán lehet ez is gólesős meccs. A Geta ebben a hónapban megkapta az összes kellemetlen, jól és agresszíven védekező csapatot, most végre jön egy Almeria, szerintem ezt ki is használják.

Közel 3.00-as szorzón ez nálam igencsak használható tipp, de az igazi 'tuti' a félidő 1 AH hazai. Azt húzom én is komolyabb pénzzel, de itt a guruban picit kockáztatok.

Almeria - Getafe: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp