Vasárnap este csap össze a gyengén rajtoló Viking és Tromsö csapata. Tavaly mindkettő együttes a dobogóért harcolt, azonban úgy néz ki, hogy idén szerényebb célokat kell megfogalmazni mind Stavangarben, mind Tromsøben!

A Vikingnek volt talán nehezebb eddig a sorsolása, miután a Bodovel és a Brannal is találkozott már. Előbbi tudta megverni és egyébként ez az egyetlen vereségük is a szezonban eddig. A probléma sokkal inkább az, hogy az egy vereség mellett a bajnokságban egy győzelmet is tudtak mindössze aratni. Ettől függetlenül egyelőre a Vikinget nem temetném, miután a hétvégén is jól ment nekik a játék az Odd ellen, azonban a hosszabbítás utolsó percében ki tudott egyenlíteni a skieni gárda. Tavaly kifejezetten jól ment a Vikingnek a játék, így most remek lehetőségük lesz a javításra.

Elég rossz képet mutat eddig a Tromso és idén komolyan lesz veszélyeztetve a legészakibb csapat a másodosztállyal. A télen távozott a vezetőedző és Gundersen a védelem tengelyéből és egyelőre úgy néz ki, hogy nem sikerült őket pótolni. Négy bukta a bajnokságban és köztük a szintén kiesés elkerüléséért küzdő Kristiansund és Haugesund ellen is betliztek. A Bergen és a Sarpsborg 4, illetve 3 gólt szórt nekik, így ez elég problámsnak néz ki egyelőre. Jorgen Vik vezetőedző nálam az elsőszámú esélyes a menesztésre, mivel a csapat játéka is katasztrófális. A Sarpsborg se tartozik idén a legerősebb együttesek közé, de úgy tudtak nyerni 3-0-ra, hogy a második félidő elejére el is dőlt a mérkőzés. A legnagyobb probléma, hogy a védelem átjáróház volt és nem vagyok benne biztos hogy Vik, akinek ez az első vezetőedzői állás, meg tudja oldani ezt a helyzetet. Továbbá bonyolítja a hetet, hogy hétközben a Valerengával játszik a kupában majd csapata, míg a Vikingre egy vélhetően könnyebb meccs vár a Tromsdalen ellen.

A fenti érvek miatt a véleményem az, hogy ezt a meccset a Viking fogja megnyerni.

Viking Stavanger - Tromsø: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp