A szerda játéknapon a második elődöntőt rendezik a Bajnokok Ligájában. Mindkét fél a halálcsoportból érkezett, viszont amíg a PSG-től valahol elvárás volt a továbbjutás, a német csapat elődöntős szereplése valahol meglepetés és kissé ki is lógnak a jelenlegi mezőnyből.

Terzic csapata a hétvégén óriási zakót húzott magára. 4-1re bukták el a Lipcse elleni rangadót ahol nem kisebb volt a tét mint a Bajnokok Ligáját érő 4.hely. Ugyanis már csak három forduló van hátra a Bundesligából és jelen állás szerinti négy pont lemaradásuk kissé behozhatatlannak tűnik. Meg kéne nyerniük a BL-t, ez a legegyszerűbb megoldása a jövő évi részvételnek. Az előjelek, oddsok viszont nem ezt vetítik előre, már a Signal Iduna Parkban rendezett első találkozón is inkább a franciák számítanak favoritnak. A hétvégi meccsre kőkeményen teljes erőbedobással készültek, nem tudtak tartalékolni a PSG ellen, így még fájóbb az ottani csúnya vereség. Hummels sem teljesen egészséges akinek nagyon sokat köszönhet a csapat, hiánya vagy gyengébb játéka pedig alapjáraton meghatározhatja a meccs kimenetelét. Mellette még Bensebaini, Duranville és Haller is maródiak. Hazai pályán ugyan jobban teljesít a csapat, de a Stuttgart vagy a Hoffenheim is képes volt mind a három pontot elcsenni itt tőlük, így természetesen a PSG helyzete sem reménytelen, sőt..

A Paris minden évben a Bajnokok Ligája győzelmet tűzi ki célul, miután a bajnokság nem jelent kihívást nekik. Ez idén is így volt, simán nyerték meg a Ligue 1-t, viszont BL menetelésük meglepetés kategória az új edző, játékosok és különböző problémák miatt. Luis Enrique csapata sokkal kipihentebb lehet, a hétvégi bajnokin is pihentetni tudta legnagyobb sztárjait (Donnaruma, Mbappe, Ramos) ami sokat jelenthet a sűrű idény végi hajrában. A spanyol mester nagyon magabiztos az elődöntővel kapcsolatban, ugyanis azt nyilatkozta meggyőződése hogy döntőbe fognak jutni, amiben van realitás. Minden téren egyben van ez a PSG, frissebb támadóiktól pedig minimum két gólt várok a lassabb Dortmundi védelemmel szemben.

A csoportkörben 1-1re végeztek itt, most akár az első meccsen eldőlhet a párharc érdemi része.

Borussia Dortmund

Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Sabitzer, Can; Adeyemi, Brandt, Sancho; Fullkrug

Paris Saint-Germain

Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Danilo, Hernandez; Vitinha, Zaire-Emery; Dembele, Asensio, Barcola; Mbappe

Tipp: 1-3

Borussia Dortmund - Paris SG: Paris SG által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp