Az európai kupaporondon szereplő csapatok kibabráltak elég rendesen a Tottenhammel, ugyanis egész szezonban a 4.-5. helyért küzdöttek az Aston Villa ellen, és a BL új kiírása értelmében egész sokáig reménykedhettek abban, hogy az 5. PL hely is BL-be jutást eredményezhet számukra, viszont a bajnoki címért küzdő trió gondolt egyet, mind kiesett a negyeddöntőben, ezáltal reális esély már nem maradt az angol csapatok számára.

A Tottenham jelenleg vesztett pontok tekintetében 1 pontra van az Aston Villától lemaradva, lényegében még reális cél lehet számukra a 4. hely megszerzése is, hiszen játszanak még ma este a Chelseavel, Liverpoolal és a Manchester Cityvel is, ezeken a meccseken kivűl két könnyűnek igérkező meccsük van hátra a Burnley és a Sheffield ellen. Ahhoz, ha még reménykedni szeretnének, ma mindenképp nyertesen kell elhagyják a Stamford Bridget.

Postecoglu viszont nagyon szimpatikusan már hetekkel ezelőtt lenyilatkozta, hogy őt igazából nem a BL hely megszerzése motiválja, hanem a folyamatos fejlődés, amit lát a csapatán és ami hosszú távon sokkal fontosabb, mint egy esetleges 4. hely megkaparintása. Erre tökéletes példa a tavalyi Newcastle és Manchester United remeklés. Hoztak egy extra szezont, hogy aztán idén tükörsimán essen ki mindkét csapat a BL csoportjaiból és ezek után a bajnokságban is csak botladozzanak. Hosszú távon nyilván nekik is cél a szint lépés, de akkor a csapat játékosilag és felkészültségileg azon a szinten lesz.

Chelseanél ezzel szemben továbbra sem látni a hosszú távú koncepciót, játékosok képesek összeveszni egy tükör sima meccsen, hogy ki lője a büntetőt, nincs egy vezér a csapatba, Enzo Fernandez szezonjának vége, év végén Thiago búcsúzik, egyetlen pozítiv dolog ennél a csapatnál az Cole Palmer személye. Ha őt kivennénk a gépezetből, még így sem állna ez a csapat.

Számomra a vendég csapat egy jobban felkészített, egységesebb csapat képét kelti, akik számára még van igazi tét a bajnokság hátralevő részére, én épp ezért megyek a vendég pontszerzés felé, tippem x2.

Chelsea - Tottenham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp