Az elődöntőket rendezik a férfiak számára mai napon. A délutáni összecsapás résztvevői legalább kiharcolták és nem megkapták a helyüket a négy között. Történetesen Taylor Fritz és Andrey Rublevról van szó.

Mostanra megszokottá vált,hogy a spanyol fővárosban a kemény pályás adogatógépek is sokáig juthatnak. Így történhetett,hogy Fritz itt van.Az első három találkozóján fantasztikusan játszott nem lehet belekötni. A nyolc között viszont a Zverev ellen parádézó Cerundulot kapta. Az argentin viszont most haloványan produkciót nyújtott,mert rengeteg rontott. Az amerikai gépezetében is a fogaskerekek elkezdtek csikorogni. Francisco ha nem extrát nyújt,de minimum úgy játszik,mint Taylor most ő lehetne itt az elődöntőben.

Senki sem várta az orosztól ezt az eredményt tekintve,hogy eddig mennyire pocsék teljesítményt nyújtott a salakszezonban. Most pedig minden egyes összecsapásán minimum jól játszott olykor pedig parádésan. Az igazi bravúrt a nyolc között érte el azzal,hogy legyőzte a favorit spanyolt.

A mérkőzés eleje úgy alakult ahogy sokan prognosztizálták. Alcaraz jól kezdett és el is vette az orosz adogatását. Az első szettet szinte hiba nélkül lehozta a spanyol,míg Rublev hektikus teljesítményt nyújtott. Azonban arra,hogy az orosz képes lesz ennyire precízen játszani egy elbukott játszma után álmaimban sem gondoltam volna. Türelmesen végigjátszotta a labdameneteket és képtelen volt rontani. Olyannyira feljavult,hogy a második és harmadik szettben nem rontott annyit összesen,mint az elsőben. Tény,hogy Carlos játéka a középső játszmában visszaesett,de a döntő szettre feljavult. Izgult Andrey az látszott,de képes volt kontrollálni magát. Ismerve habitusát ez megsüvegelendő. Az orosznak pedig alapvetően szerintem feküdne a madridi pálya,mert többnyire a kemény pályákon dominál,de salakon is megállja a helyét. Ez a helyszín pedig a kettő kitűnő elegye.

Látva,hogy játszik Rublev a tornán szerintem megnyeri ezt az összecsapást. Hiába játszik magához képest szenzációsan az amerikai,mert ha az orosz gépezet beindul borzasztó nehéz megállítani. Ráadásul most egy óriási pozitív lökést is kapott Andrey.

Fritz, Taylor - Rublev, Andrey: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp