Óriási szezont futott a Leicester és már az utolsó forduló előtt biztossá vált hogy újra megküzdhetnek a Premier League mezőnyében. Maresca csapata alaposan ráijesztett a szurkolóikra néhány héttel ezelőtt amikoris gyengébb eredmények után nagyon feljöttek rájuk üldözőik, viszont az utolsó három meccsüket játszi könnyedséggel behúzták (West Brom 2-1, Southampton 5-0, Preston 3-0) így biztossá vált a feljutás. Az ünneplés ugyan megtörtént, de hazai közönség és teltház előtt ma lesz az igazi fieszta. Nem mondom hogy vereség esetén bármilyen szomorkodás lenne, de úgy gondolom hogy odafogják tenni magukat és szépen búcsúznak a Championshiptől, mitöbb elérhetik a 100 pontos álomhatárt ami kerek lezárása lenne az idénynek. A keretükből minden egyes játékos hadra fogható, így a legjobb csapatát vezényelheti pályára a mesterük Vardyval az élen aki nagyon belejött az utóbbi fordulókra.

A Blackburn ezzel ellentétben szerény teljesítményt nyújtott amit a két csapat közötti majdnem 50 pont is jól mutat. Ugyan egy pont még kellene nekik a biztos bennmaradáshoz, helyzetük elég jó hiszen a riválisaik feljutásért harcoló klubbokkal (Norwich, Hull City) találkoznak. Viszont biztos ami ziher kéne egy egység, amihez vélhetően több gólt is kell majd lőniük a teljesen tehermentesített, mámorban úszó hazaiak ellen. A gárda az utolsó öt meccséből ugyan csak egyet nyert meg, viszont azt meglepetésre éppen a Leeds ellen tették (0-1), más kérdés nem érdemeltek volna pontot a játék képe alapján.. A keretükből négy játékos fog hiányozni sérülések miatt viszont csak Arnor Sigurdsson a középpályáról és Scott Wharton a védelemből azok akik érdemi hiányzók.

Azt gondolom hogy a Leicester keretbe foglalja a szezont és legyőzik a Roverst, viszont egy gólt a vendégek is találhatnak, főleg hogy hazai előnynél már nem lesz vesztenivalójuk és rohamozniuk kell.

A két csapat legutóbbi meccsét idegenben nyerte a Leicester 1:4-re és az utóbbi 5 meccsükön ült a mindkét csapat gól opció is.

Leicester City

Hermansen; Choudhury, Coady, Vestergaard, Justin; Akgun, Winks, Dewsbury-Hall; Fatawu, Vardy, Mavididi

Blackburn Rovers

Pears; Carter, McFadzean, Hyam; Brittain, Tronstad, Rankin-Costello, Pickering; Szmodics; Gallagher, Dolan

Tipp: 3-1

Leicester City - Blackburn Rovers: Leicester City nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp