Az elmúlt időszakban erősebb csapatok ellen is megrúgta ezt a gólmennyiséget a Brest csapata (Lyon, Rennes), így azt gondolom, hogy ez ma sem okozhatna problémát.

Három forduló van még hátra a Ligue 1 küzdelmeiből, és már biztosan nemzetközi kupainduló a hazai együttes. Azonban kötve hiszem, hogy ennyivel beérnék, jó esélyük van arra, hogy a dobogón végezzenek. Csupán két ponttal van előttük a Monaco csapata, akik a múlt heti vereségükkel már biztosan nem végezhetnek az élen, azonban még a második hely is kérdéses, látva, hogy idén mennyire jól szerepel a Brest.

A múlt héten egy nagyon izgalmas és gólgazdag mérkőzésen tudott nagyon fontos három pontot szerezni a hazai együttes, méghozzá a Rennes csapatának otthonában. Nem semmi mérkőzést játszott egymás ellen a két együttes, 9 perc után már két góllal vezetett a Rennes, majd onnan fordított 4-2-re a Brest, ami előnyt a 79.percig meg is őrzött. Sokáig úgy tűnt, hogy ez marad a vége, de a 97.percben végül sikerült kicsikarja a győzelmet a dobogóért küzdő csapat.

Odahaza egyébként nagyon jó a Brest, legutóbb ugyan kikaptak a Monaco csapatától, de azt megelőzően tíz tétmérkőzésen maradtak veretlenek és csak a PSG-től kaptak ki még tavaly októberben. Egész szezonban ez a két vereségük volt hazai pályán, a Nantes-nál sokkal erősebb csapatokat is sikerült legyőzzenek.

A Nantes együttesének van még esélye arra, hogy osztályozós helyen végezzenek, mindössze három pont választja el őket a tizenhatodik helytől. A sorsolásuk nagyon nehéz, vélhetően pontot már nem igen szereznek a hátralévő két mérkőzésükön, ez a találkozó a legjobb esélyük erre. Ha még is úgy alakul, hogy nulláznak az utolsó három mérkőzésen, akkor nagyon kell figyeljenek arra, hogy milyen különbségekkel kapnak ki, mert a gólarányuk rosszabb, mint a jelenleg osztályozós helyen álló Metzé.

A tippem az, hogy otthon tartja a három pontot a Brest, esélyt adva ezzel arra, hogy legalább a harmadik helyen zárjanak majd. Legalább két hazai gólt várok, a múlt heti küzdeni akarásból és helyzetkihasználásból remélhetőleg maradt erre a találkozóra is.

Brest - Nantes: Brest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp