ATP Masters 1000 -es torna döntő Madridban a mai napon, ám az embernek nincsen finálé érzése, nem az a párostás "érkezett" a célhoz, amire a legtöbben vártak vagy csettintettek volna.

Andrey Rublevnek sikerült megráznia a magát az emlékezetes dubaiban vele megesett leléptetés után, csak vergődött, ám a madridi magaslati levegő neki is jót tett ls összeálltak a mozaik darabkág, amik az előző hetekben atomjaira hullottak. Élmény volt nézni az egyre magabiztosabb játékát, azt, ahogyan Alcaraz ellen szetthátrányból jött vissza és őrölte fel a spanyolok fiatal GS bajnok kedvencét A döntőben azonban nem is az ő személye az igazán meglepő, hanem az utóbbi másfél évben vergődő és a hitét majdnem elhagyó kanadai Auger Aliassime jelenléte, ami nálam eléggé ambivalens érzéseket keltett.

Aliassime úgy van itt a döntőben, hogy Sinner ki sem állt ellene, míg az elődöntőben Lehecka egy kurta 3:3 -mas állásnál az első szettben feladta a küzdelmet ellene. 1000 -es torna végső meccséhez lehet ilyen könnyen még nem is jutottak el. A "menetelése" során Menik is feladata ellene egy 6:1 -es szett után ellene, az első két körben pedig Nishioka és Mannarino személyében a salaktól határozottan irtózó riválisokat kapott. Egyedül a Ruud elleni meccsét nevezhetjük meg ablakba kitehetőnek, ahol a norvég látványosan indiszponáltan játszott, főleg az ő gyengébb produktumának, mintsem a kanadai brillírozásának köszönhető a végeremény.

Szóval ma egy olyan döntő jött össze, amit nem sokan vártak volna, Auger Aliassime úgy jutott el idáig, hogy félő játék hiányban is szenved és nem fog kellően felpörögni. Rublev ellenben üzemi hőmérsékleten van, szerintem a jelenlegi klasszis különbséget a döntőben teríteni is fogja, ami viszonylag sima két szettes orosz sikert és tornagyőzelmet eredményezhet.

Auger Aliassime, Felix - Rublev, Andrey: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp